Rupem coditele la fasole,o spalam si o punem la fiert. Carnea o taiem bucati si o punem sa o prajim.Dupa ce carnea este prajita o scoatem si tot in acel ulei vom pune ceapa taiat marunt. Cand fasolea este fiarta o scoatem pe o farfurioara si o lasam putin sa se raceasca,apoi o taim. Dupa...
Separam albusurile si le batem spuma,apoi punem putin cate putin zaharul mixand bine. Cand zaharul s-a topit putem pune galbenusurile amestecate cu uleiul, mixam in continuare. Faina o amestecam cu cacaoa, apoi o punem in ploaie peste albusuri si omogenizam bine. Compozitia rezultata o punem...
Varza
In Mancaruri de post la 5 Iul 2011
Varza
Ceapa o curatata, spalata si taiata marunt o punem la calit. Varza o punem in robotul de bucatarie sa o taiem, daca nu avem robot o vom taia cu cutitul,apoi o frecam bine cu sare.Cand ceapa a devenit aurie punem varza,delikatul si o ceasca de apa. Punem capacul si o lasam sa fiarba. Cand...
Taitei de casa
In Paste la 5 Iul 2011
Taitei de casa
Punem galbenusele intr-un castronel,sarea si faina cat cuprinde.Amestecam totul pana devine un aluat nelipicios. Aluatul il luam si-l intindem pe masa de lucru punand faina pe masa,intindem aluatul in foaie subtire punanad din cand in cand deasupra faina. Cand foaia este intinsa bine mai...
Snitele din piept de pui
In la 3 Iul 2011
Snitele din piept de pui
Pieptul il spalam si ii rupem pielea,apoi taiem fasii,fasii dupa os. Fasiile rezultate le batem :)))cu un ciocan pt snitele. Spargem ouale intr-o farfurioara unde punem si sarea,piperul si faina pana devine o compozitie consistenta. O data facuta compozitia luam bucatile batute...
Salata boeuf
In Salate la 3 Iul 2011
Salata boeuf
Incepem cu pieptul:ii rupem pielea si-l punem la fiert. Cartofii,morcovul ii spalam bine si ii punem la fiert si pe ei. Intre timp preparam maioneza,ca dupa cum v-am mai spus nu-mi place maioneza din comert. Cand pieptul este fiert il scoatem din acea supa si-l lasam sa se raceasca,apoi...
Preparare Reteta delicioasa de gogosi pregatite acasa, cu branza dulce Ok , ca de obicei cernem faina intr-un lighenas unde vom face un cuib si vom pune ouale, sarea, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, untul si laptele cald, apoi framantam pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini. Lasam sa...
Pulpe pane
In la 3 Iul 2011
Pulpe pane
Pulpele le parlim ,le spalam,le taiem ,apoi le crestam in mai multe locuri. Ouale le spargem intr-o farfurie peste care vom pune piperul si sarea si le batem bine. Pesmetul il punem si pe el intr-o farfurioara. Punem uleiul in tigaie pt a se incinge.Cat ulei trebuie nu stiu sa va zic...
Paste salami
In Paste la 2 Iul 2011
Paste salami
Fierbem paste in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Untul il punem intr-o tigaie la foc mic,cand untul s-a incins punem salamul taiat cubulete si amestecam.Lasam asa cam 3 minute amestecand din cand in cand. Pastele o data fierte le trecem pe sub un jet de apa rece si le...
Gogosi cu iaurt
In Dulciuri la 2 Iul 2011
Gogosi cu iaurt
Faina am cernut-o intr-un lighenas unde am facut un cuib si am pus sarea,zaharul,oul,laptele cald,iaurtul(la temperatura camerei),drojdia si coaja de lamaie.Am framantat bine pana ce aluatul nu s-a mai lipit de maini,daca e nevoie mai adaugati faina.Lasam sa creasca cam 30 min. Dupa cele 30...
Curatam dovlecelul,il spalam si il taiem felii. Oule le batem impreuna cu smantana si sarea,apoi adaugam faina putin cate putin mestecand sa nu se formeze cocoloase.Punem faina pana obtinem un aluat putin mai gros ca cel de clatite.(eu am pus cam 6linguri) Punem cratita cu ulei la incins...
Separam albusurile si le batem spuma.Cand spuma a devenit tare punem zaharul putin cate putin si mixam continuu pana terminam zaharul. Galbenusurile le frecam bine cu cele 8 linguri de ulei apoi le adaugam peste albusuri,mixam bine.Faina o amestecam cu praful de copt apoi o punem in ploaie...
Ciupercile le curatam,le spalam bine si le punem la fiert. Intre timp preparam maioneza,eu nu folosesc maioneza din comert ca nu-mi place asa ca prefer sa fac. Cand ciupercile sunt fierte le lasam sa se raceasca,apoi le punem in robotul de bucatarie pt a le marunti. Ciupercile maruntite...
Tochitura
In la 1 Iul 2011
Tochitura
Punem maruntaiele la fiert timp de 15min. Dupa cele 15 min aruncam acea apa si punem alta,lasam sa fiarba. Cand maruntaiele sunt fierte le scoatem,le lasam putin sa se raceasca,apoi le taiem cubulete.  Curatam ceapa,o taiem si o punem la calit impreuna cu morcovul,amestecam usor din...
Punem pastaile la fiert. Cand pastaile s-au fiert le scoatem si pastram zeama. Intre timp curatam ceapa,o taiem marunt si o calim.Cand ceapa devine aurie punem sucul de rosii si amestecam,mai punem si o lingurita de faina si amestecam rapid, apoi adaugam zeama de la pastai. Taiem pastaile...
Compot de visine
In la 28 Iun 2011
Compot de visine
Visinile le rupem coditele si le spalam . In borcane de 800 g punem visine trei sferturi,zahar un pahar si completam cu apa. Punem capacele  apoi le punem intr-o oala cu apa sa fiarba timp de 15 min la foc mic. Le scoatem si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Le depozitam in...
Zaharul il punem intr-un vas (eu am pus intr-un tuci sa fiu sigura ca nu se arde)si-l lasam sa se caramelizeze. Cand zaharul devine auriu punem margarina(atentie sa nu va ardeti) si amestecam usor pana se omogenizeaza, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand rapid. Cand compozitia...
Painea o taiem felii. Intr-o farfurie punem iaurtul impreuna cu ouale si sarea si le batem bine.Luam felia de paine si o trecem prin compozitie ,apoi o punem intr-o tigaie cu ulei incins.Pofta buna!!!
Dulceata de visine
In la 27 Iun 2011
Dulceata de visine
Rupem coditele la visine,le spalam bine...si acum vine ce-i mai dificil,scoatem samburii. Cand visinile sunt fara samburi punem tot zaharul peste ele si le punem in frigider pana a doua zi. A doua zi veti observa ca visinele au lasat un sirop,cu tot cu acel sirop le vom pune intr-o oala la...
Taiem codita la ardei, ii curatam bine in interior de seminte, ii spalam si-i lasam sa se scurga bine. Intre timp punem carnea intr-un vas,spalam bine orezul,apoi il adaugam peste carne impreuna cu ouale,ceapa taiata marunt,cimbrul,piperul si patrunjelul taiat marunt.Amestecam totul bine....
Ciorba din piept de pui
In la 27 Iun 2011
Ciorba din piept de pui
Pieptul il spalam bine, ii dam pielea jos, apoi il dezosam si il taiem cubulete. Cubuletele le punem in oala si le lasam sa fiarba cateva clocote, apoi aruncam apa, spalam bucatelele de carne si punem la fiert impreuna cu legumele taiate si delikatul. Cand totul este fiert punem sucul de...
Saratele
In Dulciuri la 25 Iun 2011
Saratele
Faina o cernem intr-un lighenas unde vom face un cuib si vom pune margarina topita la cuptorul cu microunde, 5oua, branza data pe razatoare, laptele cald,untura,drojdia si sarea. Amestecam totul pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini,acoperim cu un prosop si lasam 20-30 min sa creasca....
Cartofii ii curatam si-i taiem in patru si-i punem in vas. Puiul il spalam bine si-l punem in vas peste cartofi. Usturoiul il curatam si-l taiem marunt,apoi il punem intr-un castronel si tot aici punem si condimentele impreuna cu uleiul,bulionul de ardei si vinul, le amestecam bine dupa...
Prajitura Noire
In la 22 Iun 2011
Prajitura Noire
Am zdrobit biscuitii in robotul de bucatarie, apoi am topit jumatate din unt  la microunde si l-am amestecat cu biscuitii. Intr-o tava de chec am pus folie alimentara, am adaugat compozitia de biscuiti si am presat cu o lingura, apoi am dat la frigider. Intre timp am topit ciocolata pe...
Limba o spalam bine si o punem in apa fiarta timp de 30min,dupa care aruncam apa si punem din nou la fiert pana ce se fierbe.Cand furculita intra usor inseamna ca este fiarta. Curatam limba si o taiem. Ceapa o curatam si o taiem marunt, dupa care o punem sa se caleasca. Cand ceapa a devenit...
Ciupercile le curatam ,le spalam si le taiem felii. Ceapa o curatam,o taiem marunt si o calim. Carnea o punem intr-un vas iar peste ea adaugam ceapa calita,3oua,delikatul,piperul,cimbrul si mararul taiat marunt.Amestecam toata compozitia. Celelalte 3 oua le punem intr-o farfurioara si le...
Oparim frunzele de vita in apa,apoi le scoatem si le lasam sa se scurga bine. Intre timp taiem ceapa marunt si o calim. Punem carnea intr-un vas apoi punem ceapa,orezul spalat bine,cimbrul si restul condimentelor mai putin borsul,apoi cu mana amestecam. Impachetam carnea in frunze apoi...
Spalam capsunile si le rupem coditele ,apoi le punem in blender. Banana o decojim si o rupem bucati,apoi o punem si pe ea in blender,punem si laptele, mierea si cuburile de gheata ,apoi mixam pana ce se omogenizeaza. Punem intr-un pahar si servim imediat....o bunatate!!!
Cartofii i-am pus intr-un vas cu apa si i-am curatat,apoi i-am taiat. Pulpa o data dezghetata am parlit-o ,am spalat-o bine,apoi cu un servetel de hartie am sters-o. Am pus tigaia(DRY COOKER)pe foc cu capacul pus pana s-a incins ,apoi am adaugat pulpa taiata si condimentata, cartofii,apoi...
Punem pastele a fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp punem sa prajim ciupercile,dar nu inainte de a le curata,a le spala bine si a le taia fasii. Lasam pana scade zeama,apoi adaugam si sunculita.Lasam sa se prajeasca apoi adaugam si bulionul de ardei....
Afisate 61 - 90 din 261 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking