Pui cu smantana si ciuperci
In la 17 Feb 2012
Pui cu smantana si ciuperci
Se dezoseaza puiul si se taie in fasii subtiri. Se curata si se spala legumele dupa care se toaca marunt. Intr-o cratita se prajesc bine legumele dupa care se adauga si carnea de pui, se lasa sa se prajeasca bine. Se adauga si ciupercile si se la 10 minute la foc potrivit dupa care se stinge cu...
Se fierbe orezul separat. Intr-o cratita se caleste ceapa se adauga spanacul proaspat si se caleste putin .Se adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba dupa ce spanacul se inchide la culoare se adauga si orezul si se lasa sa fiarba impreuna cu spanacul pana se leaga intre ele. Se adauga bulionul...
Perisoarele :Se pregateste carnea ca pentru perisoare Sosul :Se incinge putin ulei de masline in care se calesc cele 2 cepe curatate ,spalate si tocate marunt.Dupa ce ceapa se prajeste bine se adauga un pahar cu apa si se adauga perisoarele sa fiarba. Intr-o olicica se pune apa la foc sa...
Ceafa de porc cu garnitura
In la 16 Feb 2012
Ceafa de porc cu garnitura
Cefele de porc se bat pe ambele parti se sareaza si se pipereaza si se prajesc in putin ulei de masline.(carnea se bate in punga ). Se spala legumele si se taie potrivit si se pun intr-un castorn adaugand sare,piper,ulei si zeama de lamaie. Cartofii se curata se spala si se taie feliute...
Intr-o oala cu apa un pic sarata se pune carnea sa fiarba la foc iute pana incepe sa fac spuma deasupra,se curata pana nu mai face deloc.Se da focul incet se acopera oala si sa lasa sa fiarba foarte bine.Intr-o cratita se caleste usturoiul,ceapa pana isi schimba cularea.Cartofii taiati in 4 ...
Se lasa nautul la inmuiat in apa calduta de seara. Se pune o oala la foc cu apa si un pic de sare,se curata si se spala zarzavatu si se pune la fiert. Se adauga si nautul impreuna cu ingredientele uleiul si bulionul se lasa sa fiarba la foc mic acoperit. Se serveste cu verdeata deasupra.
Prajitura cu iaurt
In la 8 Feb 2012
Prajitura cu iaurt
Ouale se separa .Intr-un castron se bat albusurile spuma,galbenusurile se bat cu zaharul si esenta si coaja de lamaie , dupa de sau amestecat bn se adauga uleiul treptat amestecand-se continuu.Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga si aceasta treptat amestecandu-se mereu.Dupa ce...
Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt pe care se aseaza o foaie de placinta.  Mmerele spalate se dau pe razatoare, se presara zahar. Intr-o cratita se pune un pic de ulei si se aduga merele pentru prajit impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si nucile macinate. Dupa ce...
Prajitura cu portocale
In la 8 Feb 2012
Prajitura cu portocale
Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si esentele pana se topeste zaharul. Se adauga treptat uleiul, laptele, praful de copt si la sfarsit faina se amesteca. Intr-o tava unsa si tapetata se aseaza compozitia si deasupra se aseaza bucatele de portocala taiate marunt. Se da la cuptor pentru 20...
Bucatatras in oras
In la 8 Feb 2012
Bucatatras in oras
Intr-o craticioara se incalzeste laptele la foc mic si se adauga zaharul, zaharul vanilat si se lasa sa se topeasca zaharul. Intr-un castron se pun 3 linguri de faina, drojdia si o lingura de lapte cald si se amesteca sa se faca o pasta. Se presara putina faina si se lasa la crescut 15-20 de...
Intr-o tigaie se caleste usturoiul impreuna cu ceapa, se aduga sare si piper (dupa gust), ciupercile si se lasa sa se caleasca bine, dupa care se adauga bulionul si o cescuta cu apa. Se lasa sa fiarba bine dupa care se adauga carnea de pui maruntita (cu mana) se lasa sa mai fiarba pana sosul...
Pui crocant
In la 8 Feb 2012
Pui crocant
Se spala puiul si se taie in bucati. Intr-un castron se pune laptele si se adauga puiul pentru 20 de minute. Se bat ouale cu un pic de sare si piper si se baga puiul dupa ce a fost scos din lapte. Pe o farfurie se pune pesmetul si se da puiul prin el pana este acoperti bine.T ava de la cuptor se...
Coltunasi cu branza
In Dulciuri la 8 Feb 2012
Coltunasi cu branza
ALUATUL :Intr-un castron se pun faina, ouale ,sarea si apa treptat amestecand continuu. Cand aluatul este gata se intine foarte bine si se taie cu un pahar. Intr-un alt castron se amesteca branza cu oul ,untul, grisul si zahar vanilat si se amesteca bine. Cu o lingurita se ia compozitie...
Pizza de casa
In Pizza la 6 Feb 2012
Pizza de casa
Se unge tava de cuptor cu cele 2 linguri de unt. Se taie painea in felii potrivite. Intr-un castron se pune laptele si se inmoaie feliile de paine doar pe o parte (nu foarte mult), se aseaza in tava cat sa acopere toata suprafata. Deasupra de pune kaizerul tocat marunt, carnaciorii, sunca, branza...
Se incalzeste cuptorul.Tava de la aragaz se unge cu un pic de ulei. Intr-o craticioara se pune apa un pic sarata la fiert. Dupa ce a dat in clocot se adauga orezul sa fiarba. Separat intr-un castron se amesteca carnea cu ingredientele mai sus mentionate si se omogenizeaza. Intr-o tigaie...
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana Intr-o oala se fierb spaghetele. Separat intr-un castron se amesteca ouale cu smantana si o parte de cascaval. Se ia o tigaie se adauga untul, se taie feliute mici kaizerul si se prajeste putin se adauga amestecul facut din oua si smantana si se...
Tort crema de zahar ars
In la 3 Feb 2012
Tort crema de zahar ars
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita se intinde bine in toata cratita si pe margini si se lasa la racit. Se amesteca cu telul ingredientele pentru crema dupa care se adauga in cratita si se coace 25 de minute(mie mi-a luat 30-35 minute pentru ca am aragaz electric). Se face un blat...
Eclere cu crema de vanilie
In la 2 Feb 2012
Eclere cu crema de vanilie
COJILE: Se pune apa la fiert cu margarina se lasa pana se topeste margarina.Se adauga faina si sarea.Faina se amesteca bine cu telul .In timp ce amesteci faina se da cratita jos de pe foc amestecand bine si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand bine sa se...
Macaroane cu branza
In la 2 Feb 2012
Macaroane cu branza
Intr-o oala se pune apa putin sarata la fiert. Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca se adauga spaghetele sa fiarba reducand focul la jumatate. Separat se da branza pe razatoarea mare (eu o sfaram cu furculita). Dupa ce spaghetele s-au fiert se scurg de apa in strecuratoare. In aceeasi oala in...
Intr-oala se pune apa la fiert cu zeama de lamaie si putina zeama de varza frunze de dafin ,boabe de piper,o frunza de telina. Intr-un castron se pune carnea tocata impreuna cu orezul, ceapa calita putin pe foc, sare, piper, putin cimbru si se amesteca bine. In apa care fierbe pe foc se...
Am pus rosiile la fiert primele pentru ca erau inghetate. Separat intr-o tigaie am calit ceapa tocata marunt, dupa care am adaugat si morcovul dat pe razatoare sa se rumeneasca bine. In rosiile care clocotesc pe foc am aruncat patrunjelul tocat marunt si 2 cuburi de vegeta de legume, am...
Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare. Puiul spalat si curatat asa intreg se pune la fiert la foc potrivit impreuna cu ceapa intreaga, cartofii in 4, morcovul taiat si el in 2-3 bucati, telina si frunzele de telina. Se lasa sa fiarba la foc potrivit acoperit, pana ce puiul se desface de...
Ciorba de perisoare
In la 1 Feb 2012
Ciorba de perisoare
Intr-o oala se pune apa la foc sa fiarba adaugand un praf de sare. Se curata legumele si se taie marunt si se adauga sa fiarba. Carnea tocata se pregateste cu ceapa, orez, sare si piper si un ou. Dupa ce legumele sunt aproape fierte cu mana uda se formeaza mingiute din carnea tocata si se adauga...
Μusaca greceasca
In la 1 Feb 2012
Μusaca greceasca
Vinetele se spala bine si se taie felii cam de un deget grosime si se sareaza.Cartofii curatati si spalati se taie si acestia felii si se sareaza.Intr-o tigaie se incinge ulei si se parajesc cartofii si vinetele pe ambele parti.Se ia o tava de jena si se unge cu un pic cu ulei.Intr-o alta tigaie...
intr-o cratita se pune apa la fiert,dupa ce a dat in clocot se adauga spaghetele si se lasa sa fiarba bine.Intr-o tigaie se prajeste ceapa taiata marunt si usturoiul ,se prajeste pana se rumeneste ceapa dupa care se adauga cele 2 cuti de calamari scurse se zeama in care au stat se sareaza si se...
Fructele de mare de preferat in sos propriu sau ulei.Scurse de zeama lor acestea se aseaza pe in platou sau intr-un castronel,morcovii se dau pe razatoare si ardeiul iute se taie feliute potrivite.Toate acestea se amaesteca cu ulei sare si piper si deasupra se aseaza castraveciori murati
Legumele se spala si se taie bucatii,se aseaza toate intr-un castron si se sareaza se pipereaza se adauga ulei si otet (de preferinta zeama de la lamaie).
Pui cu garnitura de cartofi
In la 31 Ian 2012
Pui cu garnitura de cartofi
Se spala puiul si se usuca cu un servet. Se unge cu mixul de mustar si ulei,  se sareaza se pipereaza si se da la cuptor pentru 20 de minute. Separat intr-o cratita se pun cartofii la fiert taiati in 4 .Oule se pun si ele la fiert pentru 10 minute.Cartofii si ouale se taie bucatele mai...
Nautul pus de seara in apa calda si sarata pentru a se umfla. Se pune la fiert apa impreuna cu nautul spalat bine, ceapa tocata nu foarte marunta, morcovii rondele. Se sareaza si se pipereaza. Dupa ce a dat in clocot se poate adauga si bulionul, patrunjelul si se lasa sa fiarba bine la foc...
Afisate 1 - 30 din 31 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking