Adjica simpla (1)

Postat de anisoara in Conserve
15 Sep 2010 | 45801 vizualizari
Adjica simpla (1)

Voi expune 3 recete de adjica. Daca cineva va citi retetele si ma va putea corecta cu denumirea , o sa-i fiu recunoscatoare. Nu cunosc , cum ar putea sa se numeasca la voi asa gustare. Prima reteta va fi reteta de baza pentru prepararea mai departe a adjicai.

Ingrediente

  • 3 kg rosii carnoase 
  • 1 kg de ardei dulce rosu sau gogosari
  • 0.5 kg de ceapa
  • sare dupa gust. 
  • 200 ml de ulei fara miros

Mod de preparare

Rosiile se aleg mai carnoase si cu mai putin suc . Rosiile  si gogosarii se spala  , se curata de seminte , se taie in felii si se toaca la masina de tocat sau in blender. Ceapa se taie in cuburele si se prajeste -putin rumenita. Ceapa prajita se toarna peste legumele tocate si se pune vasul  la fiert. Se fierbe 15 minute din momentul fierberii.  Se sareaza dupa gust. 

Se toarna in borcanele sterilizate pana se umplu bine si se trage capacele cu masina speciala.  Se pun la racire pentru 24 ore sub plapuma.  Aceasta zacusca este o baza , pentru prepararea  altor mancaruri, de aceia pe timpuri conservam- 20 de kg de rosii pe sezon dupa asa metoda. In aceasta reteta se poate varia cu cantitatea de ardei- adica mai mult sau fara.

TOT SECRETUL  SI GUSTUL VETI OBTINE IN IARNA , CAND SE VA  DESCHIDE BORCANUL
 
1.  ADJICA - se deschide borcanul , se adauga o capatina SAU JUMATATE  de usturoi curatat si pisat bine cu sare, un mar tare la miez, dat   prin razatoare, piper negru macinat, putin busuioc si totul se amesteca foarte bine. Se lasa pentru 30 minute, ca sa-si imbibe aroma bine si se serveste la masa in stare rece, la mancarurile din peste sau carne. La preferinta se poate adauga ardei iute pisat marunt, dar aceasta este o varianta mai blanda la gust. Gustul iute il primeste de la usturoi. Daca gustati si vi se pare ca ati vrea sa fie putin mai acrisoara, adaugati o lingurita de otet de masa.

2. Continutul din borcan  se  foloseste ,  ca baza pentru prepararea diferitor sosuri cu carne si cartori, sau simplu,  pentru sosuri.

3. Se foloseste la prepararea sarmalelor

4. Se foloseste la preparare felului intai

5. Se foloseste, ca sos pentru piZza. s.a.m.d.


Daca ti-a placut reteta noastra "Adjica simpla (1)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogoșari în sos aromat

Postat de panacris

Gogoșari în sos aromat

Gogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D....

Citeste continuarea

Salata de legume cu sos de mustar

Postat de panacris

Salata de legume cu sos de mustar

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2010, 10:55
la 16.09.2010, 11:36
Foarte buna reteta!
la 16.09.2010, 11:48
Anisoara, reteta seamana cu un "ghiveci" mai simplu, asa ii spunem eu si mama (uneori poate contine si vinete sau fasole, desi atunci e deja zacusca ). Noi pregatim ceva de genul acesta pentru ciorbe si sosuri la felul 2. Suna foarte bine reteta de la numarul 1, cu mar si busuioc! multumesc, o sa o incerc si eu la iarna
la 16.09.2010, 18:22
super
la 16.09.2010, 20:15
ce cos frumos..............

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking