Ingrediente
- 4 lg fulgi migdale
- 250 g fine
- 150 g iaurt grecesc
- 2 lg miere
- OPTIONAL: 2 lg miere pt. deasupra
Mod de preparare
Prajeste putin pe plita migdalele intr-o tigaie cu fund gros, la foc mediu spre mic, scuturand mereu de tigaie. Nu lasati nesupraveghet pt. ca se ard repede.
Intr-o tigaie sau cratita incapatoare pune afinele intr-un strat cu cateva linguri de apa (poate 3-4) si le incalzesti usor pana cateva minute, pana incep sa lase suc.
Le transferi intr-un castron si le pui la racit.
Intr-un catron amesteci putin iaurtul cu mierea.
Incorporezi 3/4 (trei sferturi) din afine.
Distribui compozitia in 4 boluri mici si le dai la rece pana le servesti celorlalti.
Presari pe deasupra din afinele ramase, migdalele prajite si daca doresti, stropesti cu putina miere.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Afine cu miere, migdale si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|