Tort cu crema de visine, iaurt si nuci

Postat de getix in Torturi
2 Ian 2013 | 4761 vizualizari
Tort cu crema de visine, iaurt si nuci

Mentionez ca am urmat reteta tortului facut de Ancuta :,,Tort cu nuci si crema de visine,,

Ingrediente

  • Blatul :
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 80 g nuca macinata
  • o fiola esenta de rom
  • Crema de visine:
  • 1 compot de visine
  • 4 linguri gem de visine
  • 80 g nuca tocata
  • 4 linguri de miere
  • 1 compot de piersici
  • sucul de la 2 portocale
  • 20 g gelatina
  • 200 ml frisca Hulala
  • Crema de iaurt:
  • 300 ml iaurt
  • 1 lingura zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca Hulala
  • coaja rasa de la o portocala
  • piersici din compot ( eu am uitat sa opresc si le-am pus pe toate in crema de visine )
  • gelatina 15 -20g
  • Pentru ornat :
  • frisca, fulgi de migdale si ciocolata

Mod de preparare

Pt. blat :Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Se adaugă pe rând  galbenuşurile si se amestecă uşor după fiecare. Se adaugă esenţa de rom. Făina se amestecă cu nuca macinată si se adauga peste  compoziţia de  mai sus. Se introduce la cuptor într-o forma tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a copt se lasa la racit . Se taie blatul  in trei.

Între timp pregatim crema de visine: Gelatina se pune la hidratat in putina apa. Se lasa la  scurs visinele apoi scoatem samburii. Piersicile se toaca marunt, se adauga sucul de portocale + 6 linguri de compot de visine.Totul se pune pe foc pana da un clocot. Se trage de pe foc si se adauga mierea si gemul. Se paseaza cu mixerul vertical. Gelatina se pune pe foc pt. a se dizolva apoi se adauga peste fructe si se amesteca bine. Se pune nuca si se lasa la racit. Intre timp pregatim frisca iar cand crema de fructe s-a mai racit adaugam frisca si amestecam .

Incepem asamblarea tortului :Pe un platou punem primul blat, il insiropam apoi fixam inelul de tort in jurul lui. Punem o parte din crema de visine apoi celalalt blat, ]nsiropam, crema de visine  si iar blat.

Pt. crema de iaurt :  mixam iaurtul cu zaharul, adaugam coaja de portocala apoi gelatina pentru care am urmat acelasi procedeu ca cel de mai sus (hidratare , dizolvare ) . Frisca batuta se amesteca cu crema  de iaurt  (acum  ar fi trebuit sa pun cateva piersici dar din pacate eu  am uitat) asa ca voi puneti-le ! Aceasta crema de iaurt se pune peste ultimul blat si se introduce tortul la frigider pana a doua zi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de visine, iaurt si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Desert tort Stefania

Postat de violeta30

Desert tort Stefania

Punem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata si portocale

Postat de Ela68

Tort cu mousse de ciocolata si portocale

Blatul:  Se prajesc nucile si migdalele intr-o tigaie sau farfurie de tabla, apoi le punem in blender si le mixam impreuna cu celelalte ingrediente. Aranjam pe un platou hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2013, 21:16
bine ai revenit
frumos tort
la 02.01.2013, 21:21
multumesc dia
la 03.01.2013, 09:46
la 03.01.2013, 11:05
yammy!
la 03.01.2013, 14:52

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking