Ingrediente
- Un pachet de 400 gr pișcoturi
- 5 iaurturi cu vișine marca 365 Mega Image
- 500 ml frișcă lichidă
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri gelatină Dr Oetker
- Cremă cu nuci rămasă de la cozonac
- Folie alimentară din plastic
- Bomboane Raffaello pentru decor
Mod de preparare
Punem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe pereți, cu fața piscotului cu zahăr pe interior, respectiv în sus pe fundul tăvii.
Hidratăm gelatina în 100 ml apă și încălzim foarte puțin pe foc, având grijă să nu se încingă ca să nu distrugem gelatina ai adăugăm zahărul.
Crema
Într-un vas punem 200 ml de frișcă și iaurturile cu fructe și batem bine cu telul apoi adăugăm jumătate din gelatină.
Mie mi-a rămas cremă cu nuci și cacao de la cozonac și am amestecat-o cu 150 ml de frișcă lichidă până s-a făcut o cremă mai tare și am adăugat restul de gelatină.
Am pus prima cremă cu cacao și am dat-o afară la rece (fiind frig afară s-a răcit mai repede), apoi am pus crema de vișine și am lăsat la frigider până a doua zi.
Am ornat cu frișcă deasupra și am decorat cu bomboane Raffaello.
Ieftin, bun și ușor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Stefania" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|