Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine

Postat de mirela0911 in Torturi
29 Iun 2014 | 6522 vizualizari
Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine

Pentru acest tort am folosit reteta de blat a Diei, respectata intocmai, si a iesit un blat super! Il recomand cu incredere! Mersi Dia! :-*

Ingrediente

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 240g zahar
  • 240g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. jeleul de visine:

  • 350 g visine fara samburi
  • 7 lg zahar
  • 1 plic jeleu rosu

Pt. crema de iaurt:

  • 400g iaurt gras 10%
  • 5 lg zahar
  • 150g frisca batuta
  • fructe diverse (eu am avut compot de cocktail de fructe)
  • 1 plic de gelatina

Pt. ornat:

  • frisca
  • foaie de napolitana imprimata la cererea sarbatoritei
  • sirop de visine

Mod de preparare

Blatul: Se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul la viteza maxima timp de 20-25 minute (eu am mixat 22 minute) pana isi tripleaza volumul (cat ca nu a dat afara din bolul robotului). Faina amestecata cu praful de copt se adauga la crema obtinuta in 3 reprize, amestecand usor pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se bate putin de masa apoi se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa 20 de minute se reduce focul la 180 de grade. Dupa ce a trecut testul scobitorii, se stinge focul si se lasa la racit in cuptor cu usa intredeschisa.

Dupa ce s-a racit bine se taie in doua. Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara si se aseaza un blat.

Jeleul de visine: Intr-o craticioara se pun visinele impreuna cu zaharul la foc si se lasa sa fiarba cca 5 minute. Se lasa la racit. Se scurg visinele de sirop. Le asezam peste blatul din tava.

Din sucul rezultat (250 ml) se prepara un jeleu. Se rastoarna continutul plicului de jeleu intr-o craticioara iar siropul se adauga cate putin in timp ce cu un tel se amesteca continuu pana la omogenizare. Se da la foc mic timp de 1 minut amestecand mereu. In momentul in care jeleul obtinut incepe sa ramana pe tel, se ia de pe foc si se toarna peste blatul cu visine din tava intinzand repede cu o lingura. Se da la frigider pana se prepara crema.

Crema de iaurt: Fructele din compot se pun la scurs. Se amesteca iaurtul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga frisca batuta si se amesteca usor. Se toarna si fructele si se omogenizeaza. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic apoi se adauga la crema obtinuta.

Se scoate tava din frigider si se toarna crema peste jeleu. Se niveleaza iar deasupra se aseaza cel de-al doilea blat. Se impacheteaza in folia alimentara si seda din nou la frigider pentru cca 2 ore.

Se scoate blatul din frigider, se aseaza pe o tava si se orneaza. Eu am intins un strat subtire de frisca deasupra pentru a putea lipi foaia de napolitana. Se foloseste jeleu deasupra foii de napolitana, eu nu am folosit pentru ca mi-a fost teama sa nu se intrepatrunda culorile din desen si sa supar printesa. :)

O parte din frisca am amestecat-o cu putin sirop de visine pentru a-i da culoare si am ornat tortul cu moate de frisca. Nu a fost ornat chiar asa de frumos dar eu am fost multumita pentru ca i-a placut micutzei si a fost tare bun tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati uleiul, iaurtul si vanilia. Incorporati faina si praful de copt in compozitia de galbenusuri. Albusurile le bateti cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2014, 14:34
apetisant tare, vreau si eu o portie, te rog!
la 29.06.2014, 14:42
Claudia
la 29.06.2014, 14:51
delicios
la 29.06.2014, 14:56
la 29.06.2014, 15:28
ce frumos!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking