Prajitura cu branza si visine

Postat de diaconta in Prajituri
20 Mar 2011 | 14225 vizualizari
Prajitura cu branza si visine

Nu facusem demult o prajitura cu branza,asa ca am combinat branzica cu niste visine si un blat pufos de cacao si uite asa a iesit ceva pe gustul meu.

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 125 gr zahar
  • 3 linguri faina 
  • 2 linguri cacao
  • ½ plic praf de copt
  •  Coaja si zeama de lamaie
  •  Sare

Crema:

  •   600 gr branza de vaca
  •   150 ml iaurt simplu
  •   150 ml smantana
  •   200 gr zahar
  •   200 ml frisca lichida
  •   1 lingura smantana dulce
  •   10 gr gelatina
  •    Zahar vanilat
  •   Lamaie
  •   Visine
  •  Bilute de ciocolata

 Pentru jeleu: doua plicuri tort jelee rosu,2 linguri zahar pudra si sirop de     visine.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Blat:

Se bat albusurile spuma tare ,apoi se adauga zaharul si zeama de lamaie.Se incorporeaza pe rand galbenusurile.Se amesteca faina cu praful de copt si cacaua,se pun peste albusuri si se amesteca usor cu paleta.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor pentru 20 de minute.

Se scoate si se lasa la racit.

Intre timp preparam crema.
Frisca impreuna cu o lingura de smantana se bate si se pune la frigider.Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.
Branza se amesteca cu zaharul,iaurtul,smantana si aromele.Se mixeaza pana cand se obtine o crema fina.Gelatina se pune in cuptorul cu microunde sa se incalzeasca(sau pe baie de aburi) avand grija sa nu fiarba.

Se pune in crema de branza si se amesteca

Incorporam apoi si frisca,iar la final punem cu generozitate bilute de ciocolata.O lasam putin la frigider.

Preparam gelatina rosie dupa instructiunile de pe ambalaj.

In tava in care am copt blatul,punem o folie si apoi turnam gelatina.Cand s-a intarit putin punem un star de visine fara samburi din compot.Apoi asezam crema de branza,iar deasupra blatul cu partea de deasupra inspre crema de branza. O lasam la frigider cateva ore,dupa care o rasturnam pe un platou.

E o prajitura foarte lejera si foarte usor de preparat,chiar daca eu am scris cam mult.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (89)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si visine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2011, 10:44
primaaaaaaaaaa am venit vreau care e mai mare felie
la 20.03.2011, 10:52
Carla,daca ai ajuns prima poti sa-ti alegi felia care-ti place
la 20.03.2011, 10:52
super combinatia
la 20.03.2011, 10:53
Miti ,e atat de buna ca nici nu pot sa descriu
la 20.03.2011, 11:02
minunata,imi place combinatia

Vezi toate comentariile (89)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking