Ingrediente
- PENTRU FOI:
- 2 oua
- 150 gr zahar
- 50 gr unt
- 50 ml lapte
- 3 lg miere de albine
- 1 praf de copt
- faina cat cuprinde
- PENTRU CREMA:
- 200 ml lapte
- 2 lg gris
- 200 gr unt\margarina
- 200 gr zahar pudra
- 2\3 felii de lamaie
- 1 lg zahar vanilat
- gem de caise, portocala, ginger... la placere
Mod de preparare
PENTRU FOI :
Se framanta ouale,zaharul,untul,mierea,laptele,praful de copt cu faina pana ce aluatul e potrivit nici tare si nici prea moale..
Se imparte in 4 si se cocfoi pe dosul tavii..(am am pus dedesubt hartie ptr copt)
Foile se fac in mai putin de 8min la 220°.
PENTRU CREMA :
200ml lapte se pun pe foc,se lasa la fiert apoi se pune grisul si se mai lasa la fiert timp de 3 min.Se pune deoparte la racit
Deoparte se freaca untul cu zaharul pudra,zaharul vanilat sau vanilie si se storc 3-4 felii de lamaie.(eu am pus mai mult pentru ca imi place ca sa se simta in crema gustul ei )
Cand e laptele si grisul rece se pune untul frecat cu zaharul,lamaia,vanilia impreuna..
Apoi se pune foaie-gem-crema-foaie-gem-crema..
Deasupra se pune zahar pudra.se lasa la rece cel putin 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|