Prajitura cu crema de lamaie

Postat de aliliana in Prajituri
2 Mar 2014 | 17978 vizualizari
Prajitura cu crema de lamaie

Miha e ,, vinovata"..am tras cu ochiul la ea si mi-am facut o pofta de dura cam de mult...si pentru ca de maine e post, nu mi-am permis sa ratez. Ingrediente aveam, chef din belsug, pofta in cap si stomac... asa ca...

Ingrediente

  • Foi:
  • 500 g faina,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte ,
  • 80 g zahar ( mai putin am pus eu),
  • o lingurita bicarbonat,
  • 6 linguri ulei
  • Crema:
  • 1 l lapte,
  • 7 linguri zahar,
  • 200 g margarina,
  • 10 linguri rase faina,
  • zeama de la o lamaie si jumatate,
  • 3 oua,

Mod de preparare

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam.  In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste.  Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina.  Din acest aluat  am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate. 

 Crema: ouale, zaharul si faina le-am amestecat,, in uscat" peste care am adaugat laptele caldut si am amestecat permanent. Am transferat crema pe foc si amestecat continuu sa nu se faca cocoloase sau sa se lipeasca. Spre final am stors o lamaie si  jumatate, sucul punandul-l peste crema. Am adaugat si putina coaja rasa de lamaie. Cand crema este gata am dat-o la rece. Am frecat bine margarina si am adaugat-o lingura cu lingura in crema pana la omogenizare.  Crema  am asezat-o intre foi. Am dat prajitura la rece. Am taiat-o a doua zi.  

Multumesc Miha ...excelenta.  Modul de preparare este usor schimbat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta prajitura Simi

Postat de Constelatialeu

Reteta prajitura Simi

Iata cum se prepara Reteta prajitura Simi Blat : Untul moale l-am pus intr-un bol si l-am amestecat bine cu zaharul pudra. Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2014, 20:46
Nici din asta nu mai este,mai ales ca vine postul....
la 02.03.2014, 20:46
Super delicioasa . Bravooo
la 02.03.2014, 20:48
Cleme, din asta mai e....chiar am de dat
la 02.03.2014, 20:49
Una dintre preferatele mele
la 02.03.2014, 20:49
Rocsi

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking