Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie

Postat de gatiticuspor in Prajituri
19 Iun 2014 | 24092 vizualizari
Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie

Este deosebit de delicata, parfunata, cremoasa si pufoasa. Va spun sincer are un gust divin. Incercati si va minunati...si sa imi dati de stire imediat ce ati facut-o.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 2 oua
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 500/550 g faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 200 g unt
  • sucul si coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Apoi  adaugati faina putin cate putin pana ce obtineti un aluat nelipicios. Lasati aluatul deoparte pentru o jumatate de ora si intre timp preparati crema.

Intr-o cratita puneti faina, zaharul, coaja si zeama de lamaie apoi turnati lapte putin cate putin pana obtineti o pasta, continuati sa turnati din lapte amestecand continuu. Asezati cratita pe foc mic si amestecati cu un tel pana ce crema se ingroasa. Acoperiti cu folie de plastic lipind-o usor pe toata suprafata cremei asa incat sa nu se formeze crusta.

Impartiti aluatul in trei parti egale si intindeti trei foi dreptunghiulare de aceasi marime daca puteti, asezati-le pe cate o foaie de hartie de copt si intepati cu furculita din loc in loc asa incat foaia sa nu se umfle la copt. Coaceti pe fundul unei tavi la foc mediu pentru 10 minute sau pana ce se coloreaza putin dar ramane inca pufoasa la atingere.

Cand crema s-a racit indeajuns de mult incat sa nu va friga la deget adaugati untul cate o lingura pe rand si mixati pana ce acesta se incorporeaza complet.

Cand foile si crema s-au racit asezati prima foaie pe o fasie de folie alimentara, acoperiti cu 1/3 din crema obtinuta si asezati deasupra a doua foaie apasand usor cu palma sa se lipeasca una de cealalta. Procedati astfel cu foile si crema ramasa. Eu am terminat cu un strat de crema la suprafata. Infasurati prajitura in folia de plastic si dati la frigider pentru cel putin 6 ore sau pana a doua zi.   

POFTA BUNA!!!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de lucy2002

Desert prajitura Alba ca Zapada

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2014, 14:58
E foarte buna!
la 19.06.2014, 15:01
la 19.06.2014, 15:03
Wooow
la 19.06.2014, 15:05
Of...preferata meaaaaa! Cat imi place!
la 19.06.2014, 15:27
delicioasa

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking