Ingrediente
- Foi:
- 200 ml lapte
- 200 g zahar
- 1 ou
- 1 plic amoniac
- 1 lingura unt
- 500 g faina
- Crema:
- 1 l lapte
- 100 g faina
- 300 g zahar pudra
- 200 g unt
- 2 lamai
Mod de preparare
Din ingredientele pentru foi framantam un aluat pe care il infasuram in folie si il dam la rece pentru cel putin o ora, dupa care il impartim in 4. Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii unse cu unt si tapetate cu faina la 180° pana cand se rumeneste putin pe margine.Se ard foarte usor, asadar atentie, ca in maxim 10 minute sunt gata!
Pentru crema, amestecam laptele cu faina apoi il strecuram pentru a evita cocoloasele, adaugam si 150 g zahar pudra si punem pe foc mic amestecand cu un tel pentru a nu se prinde.Cand incepe sa se ingroase o luam de pe foc si o lasam la racit. Mixam untul cu 150 g zahar pudra ramas si adaugam cate o lingura din crema racita complet. La final se adauga coaja rasa de la o lamaie si sucul de la doua lamai.
Eu nu am asteptat sa se raceasca si mi s-a taiat crema de unt exact ca la maioneza. Am dat fuga la net si am descoperit ca se repara punand-o pe baie de aburi. Asa am facut si a iesit o crema delicioasa.
Am asamblat prajitura : foaie,crema,foaie,crema si pe ultima foaie am pudrat cu zahar. Prajitura se lasa la rece o noapte pentru a se inmuia foile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|