Alba ca zapada

Postat de Alinutza80 in Prajituri
9 Aug 2013 | 4478 vizualizari
Alba ca zapada

Aveam ceasta reteta de ceva timp la favorite, acum i-a venit timpul sa o probam. Multumesc Merisor pentru aceasta reteta minunata! Am avut si ajutor de data asta!

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie(eu am pusa la borcan cu zahar)
  • 650 gr faina
  • Pentru crema:
  • 1,500 ml lapte
  • 10 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 300 gr unt
  • 4 albusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie.
  • Pentru ornat :
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru foi se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios  care se da la rece pentru 30 minute.

Aluatul se imparte in patru parti egale, apoi se intind patru foi care se coc pe dosul unei tavi de 24/36 cm la 180 grade cate 7-8 minute fiecare.

Pentru crema, se pune intr-un vas faina cu zaharul si putin lapte rece si se omogenizeaza bine. Restul de lapte se pune peste compozitia cu faina putin incalzit.Apoi se adauga coaja rasa de lamaie si se fierbe la foc mediu amestecand continuu pana cand se ingroasa ca o budinca.

Se ia de pe foc si se pune untul, amestecand bine pana la topirea untului.

Se da la rece.

Albusurile se bat cu putina sare si zaharul vanilat, se adauga zeama de lamaie. Apoi se incorporeaza in crema racita punand putin cate putin pana se formeaza o crema aerata.

Asamblare: in tava pe dosul careia se coc foile, se pune folie alimentara, apoi prima foaie de prajitura, 1/3 din crema, a doua foaie, se preseaza bine peste crema, apoi se intinde cea de-a doua treime din crema, foaie, restul de crema si ultima foaie. Se acopera cu folie si se pune o greutate peste ea(eu am pus un capac de lemn mai greu) si se da la rece.

Cu cat sta mai mult la frigider cu atat se inmoaie mai mult.

Cand se raceste se portioneaza dupa preferinta patrate sau romburi si se da cu zahar pudra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de lucy2002

Desert prajitura Alba ca Zapada

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2013, 18:11
yummy
la 09.08.2013, 18:18
la 09.08.2013, 18:34
la 09.08.2013, 18:39
foarte buna
la 09.08.2013, 18:45
Un deliciu

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking