Alba ca Zapada

Postat de lacralacry in Prajituri
29 Iun 2014 | 6151 vizualizari
Alba ca Zapada

O prajitura care "se topeste" in gura!

Ingrediente

  • Pentru Foi
  • 3 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 500 g faina
  • Pentru Crema
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri de faina
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • Glazura
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru foi: Faina impreuna cu praful de copt si cu un varf de cutit de sare se amesteca intr-un vas.  Separat intr-un castron se amesteca si se mixeaza laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se agauga faina, pentru inceput trei sferturi si se framanta bine. Daca coca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini. Se imparte aluatul rezultat in trei parti egale, din care rezulta trei foi de marimea tavii de la aragaz pe care se va coace foaia.

Se tapeteaza masa cu faina si se intinde foaia. Se unge dosul tavii cu unt sau ulei, sau daca folositi hartie de copt pergament, decupati o coala de marimea unui tavi si nu mai este nevoie sa se unga tava. Se coc foile una cate una in cuptorul preincalzit,  la foc mic. Foaia e gata cand devine aurie. Pentru crema: Se amesteca faina cu putin lapte separat,  ca sa va fie mai usor atunci cand se incorporeaza in intreaga cantitate de lapte si pentru a nu se face cocoloase si apoi se adauga amestecul in restul cantitatii de lapte. Se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute. Se lasa apoi la racit. Separat intr-un bol se freaca margarina cu zaharul. Se adauga faina si laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine. Se da lamaia pe razatoare, pentru coaja, apoi se stoarce zeama, se adauga la compozitie si se amesteca.

E nevoie cam de jumatate din coaja si de toata zeama.  Se imparte in doua parti egale. Pe un platou, tava, blat de bucatarie.. de marimea foii se aseaza prima foaie, jumatate din crema, foaie, celalalta jumatate de crema, foaie. Se lasa peste noapte sa se inmoaie foile, ca sa se poata taia fara probleme. Se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si se pudreaza deasupra, sau cine prefera si nuca de cocos.

Se taie in forma patrata sau de romb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de lucy2002

Desert prajitura Alba ca Zapada

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking