Albinita

Postat de nadina73 in Dulciuri
10 Oct 2010 | 28208 vizualizari
Albinita

O prajitura pe placul tuturor cred

Ingrediente

foi:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putin suc de lamaie
  • 50 g untura
  • faina aproximativ 400 g

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 1 pachet de unt
  • 1 fiola de esenta de rom
  • 200 g zahar
  • dulceata
  • zahar pudra pt decor

Mod de preparare

Se amesteca  pt foi  zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa  ce s-a racit se pune faina ,sa iasa un aluat mai moale(sa nu fie vartos)se coc 4 foi pe dosul tavi.i tapetata cu faina si unt.Se intind foile foarte subtire ,se coc 10 minute fiecare foaie, depinde de foc.

Crema:

Se fierbe laptele cu grisul aproximativ 15 minute dupa care se lasa sa se raceasca .

Untul 1 pachet se amesteca cu zaharul bine pana devine spuma ,dupa ce grisul s-a racit se amesteca cu unt cate putin si se mixeaza bine.se adauga 1 fiola de esenta de rom.

Asamblare:
Se pune prima foaie  peste care se pune jumatate din crema de unt cu gris,se pune a doua foaie peste care se pune gem sau dulceata (nu foarte multa) ,se pune a treia foaie peste care se pune cealalta jumatate din crema ramasa se niveleaza si se pune foaia 4 peste care se presara zaharul pudra

Se lasa 2-3 ore pt a se inmuia bine foile  sau chiar pana  a doua zi.Eu nu am avut rabdare am taiat-o dupa 1 ora si a fost super buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Albinita

Postat de sufletista

Desert prajitura Albinita

Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...

Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de mirela0911

Desert prajitura Albinita

Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2010, 19:17
ce-mi place si mie. esti pereche cu mine la taiatul peste o ora))
la 10.10.2010, 19:25
Tu ,Gaby cred ca esti in stare sa le tai pana's in cuptor
la 10.10.2010, 19:26
nuu, sa le pap din castroane. nu zic nu\))))
la 10.10.2010, 19:27
si pe placul meu Nadina las 5 furci ca sa ma crezi
la 10.10.2010, 19:32
asa m-am gandit si eu Gaby sa lasi totusi ceva pentru bietii copilasi,ca ei n-au nici o vina

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking