Ingrediente
foi:
- 2 oua
- 150 g zahar
- 2 linguri miere de albine
- 2 linguri de lapte
- 1 lingurita bicarbonat
- putin suc de lamaie
- 50 g untura
- faina aproximativ 400 g
Crema:
- 500 ml lapte
- 3 linguri gris
- 1 pachet de unt
- 1 fiola de esenta de rom
- 200 g zahar
- dulceata
- zahar pudra pt decor
Mod de preparare
Se amesteca pt foi zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune faina ,sa iasa un aluat mai moale(sa nu fie vartos)se coc 4 foi pe dosul tavi.i tapetata cu faina si unt.Se intind foile foarte subtire ,se coc 10 minute fiecare foaie, depinde de foc.
Crema:
Se fierbe laptele cu grisul aproximativ 15 minute dupa care se lasa sa se raceasca .
Untul 1 pachet se amesteca cu zaharul bine pana devine spuma ,dupa ce grisul s-a racit se amesteca cu unt cate putin si se mixeaza bine.se adauga 1 fiola de esenta de rom.
Asamblare:
Se pune prima foaie peste care se pune jumatate din crema de unt cu gris,se pune a doua foaie peste care se pune gem sau dulceata (nu foarte multa) ,se pune a treia foaie peste care se pune cealalta jumatate din crema ramasa se niveleaza si se pune foaia 4 peste care se presara zaharul pudra
Se lasa 2-3 ore pt a se inmuia bine foile sau chiar pana a doua zi.Eu nu am avut rabdare am taiat-o dupa 1 ora si a fost super buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Albinita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|