Ingrediente
- 3 cartofi albi mari fierti in coaja
- o ceapa medie data pe razatoarea fina
- 3/4 de cana de mazare congelata
- 2 oua (optional)
- 3-4 linguri de faina alba
- patrunjel verde sau daca aveti coriandru verde o sa fie si mai aproape de realitate
- o lingurita de ghimbir ras
- o lingurita curry
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- 1/2 lingurita chilli
- 1/2 lingurita mix de boabe de piper de la Solaris macinat .
- 1/2 lingurita cumin macinat
- optional 1/2 lingurita de legume uscate (evitati cele din reclamele de la tv pline de chimicale
- sare
Mod de preparare
1. Cartofii fierti se decojesc si se paseaza sau se dau pe razatoarea mare
2. Se amesteca toate ingredientele si se adauga cantitatea de faina treptat pana se obtine o compozitie care poate fi modelata.
3. Se fac chiftelute care se pot tavali prin pesmet inainte de a fi prajite, mi-a venit ideea dupa ce le-am mancat :))
4. Se prajesc intr-o tigaie nelipicioasa in putin ulei si obligatoriu cu capac pt ca mazarea fiind congelata face sa sara ulei.
5. Se servesc cu iaurt cremos cu menta, mie imi place Olympus si cu muraturi dulci-acrisoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|