Aluat (baza) cu fistic

Postat de Adele in Dulciuri
18 Mar 2017 | 2043 vizualizari
Aluat (baza) cu fistic

Daca va doriti ceva mai divers ..merita ..o baza pentru tarte, biscuiti, fursecuri si tot ce se poate ;;)

Ingrediente

  • 200 gr faina 00
  • 200 gr faina de fistic
  • 1 ou intreg si un galbenus
  • 100 gr zahar
  • 180 gr unt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf sare
  • 1/4 plic praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca cele doua faini cu sare, zahar, coaja de portocala si praful de copt, se adauga untul taiat cuburi si se lucreaza cu mainile, se adauga oul si galbenusul, daca este necesar, cateva linguri cu apa rece si se framanta pe masa de lucru, pana se obtine un aluat elastic si moale si untul se topeste.

Aluatul se da la rece macar 20 minute, dupa care se foloseste dupa bunul plac.

Exemplu,:.

Se intinde o foaie subtire, se asaza in tava tapetata cu unt si faina, se fixeaza bine cu mainile si deasupra se pune hartie de copt si ceva greu (orez, fasole uscate etc); se coace la 180° C, 10 minute, dupa care se ia foaia si se continua coacerea. Baza se lasa la racit, se umple cu ce doriti, eu am folosit ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat (baza) cu fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert paleuri

Postat de Constelatialeu

Desert paleuri

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care...

Citeste continuarea

Briosa portugheza - Bolo Rei

Postat de ctlina

Briosa portugheza - Bolo Rei

Puneti la marinat fructele uscate cu cele 3 linguri de rom. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 10 cl de apa calduta, o lingura de zahar si 4 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2017, 18:55
Place cu fistic
la 18.03.2017, 18:57
Meri si mie urmeaza alte esperimente
la 18.03.2017, 19:05
la 18.03.2017, 19:15
Bun!
la 18.03.2017, 19:40
Mai pune un 0 cat mai poti, la faina
Interesant aluatul

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking