Aluat Brise

Postat de adasev12 in Aperitive / Garnituri
15 Feb 2011 | 13138 vizualizari
Aluat Brise

aluatul Brise se foloseste pentru Quiche Lorraine, tarta specific Frantei, cu a carei reteta am sa revin mai incolo...

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 70 ml apa de la gheata

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie foarte reci, apoi se pune in mixer faina impreuna cu untul taiat cubulete (atunci luate din frigider) si se mixeaza foarte bine. Se pune pe masa de lucru, de preferat una cat mai rece...faianta, gresie.... in mijlocul ei se toarna apa (eu am tinut-o in congelator ...normal, nu sa inghete) si se framanta coca foarte bine, energic. Se da la rece cel putin jumatate de ora inainte de a se folosi, eu am tinut-o vreo 2 ore si ceva.

Se scoate pe masa, se intinde cu sucitorul sub forma rotunda , apoi se aseaza in forma. Marimea foii trebuie sa acopere si marginile tavii...asa ca tineti seama de cat de mare e tava. Inainte de a pune coca in tava, aceasta se da cu unt topit si se presara cu putina faina.

Cam asta e aluatul Brise...pt Quiche Lorraine revin ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat Brise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche cu zucchini si ricotta

Postat de adasev12

Quiche cu zucchini si ricotta

Intai se face aluatul si se lasa la rece macar o ora. Intre timp se pregateste umplutura astfel: se curata putintel zucchinni ( ai mei erau mai jumuliti saracii si a trebuit sa-i curat cam de...

Citeste continuarea

Tarta cu zucchini

Postat de adasev12

Tarta cu zucchini

Mai inatai am facut aluatul brise: am pus toate ingredientele foarte reci in robot si le-am amestecat bine, apoi am framatat putin aluatul pe masa. L-am pus in folie si-am dat la frigider o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2011, 21:19
numai bun pentru tartute
la 15.02.2011, 21:23
la 15.02.2011, 21:35
aziz...e f bun...e crocant pe margini...si chiar paote fi folosit in mai multe moduri....
la 15.02.2011, 21:36
kamy...
la 15.02.2011, 21:38
la altceva nu se mai poate folosi?eu cred ca da..arata super

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking