Ingrediente
- 125 gr unt
- 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
- 1 ou mic
- 1 lingura zahar brun sau alb (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
- coaja de la 1/2 portocala (sau lamaie)
- sucul de la 1/2 portocala (sau lamaie sau 2-3 linguri de apa rece)
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de sare
Mod de preparare
Pentru o tarta intre 24-28 cm cam astea sunt ingredientele. In functie de marimea tavii si in functie de ce forme doriti sa faceti deasupra puteti mari usor cantitatile de unt si faina in mod special.
Si acum sa va zic si cum se face, desi e cat se poate de simplu:
- frecam untul cu zaharul si un varf de sare
- adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala
- adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.
(in aluatul din pozele de mai jos am pus si nuca)
Si cam atat, avem aluatul de baza pentru tarte.
Va arat si cateva modele de ornat deasupra tartele; vedeti la poze.
Aceasta este varianta de post la fel de buna ca si cea de mai sus.
(Eu fac de multe ori si aceasta varianta fara ou si cu margarina)
- 125 gr margarina Rama sau Becel (eu doar acestea le folosesc)
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita bicarbonat
- un varf de sare
- 2 linguri apa rece (sau suc de portocala, lamaie)
- coaja rasa de la 1/2 portocala
- 200-220 gr faina
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de baza pentru tarte dulci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|