Aluat de baza pentru tarte dulci

Postat de timea in Dulciuri
7 Apr 2014 | 9071 vizualizari
Aluat de baza pentru tarte dulci

Pentru ca fac foarte des tarte cu fructe m-am gandit sa va prezint reteta de baza pentru o tarta reusita.E o reteta cat se poate de simpla si garantat si foarte buna.

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar brun sau alb (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
  • coaja de la 1/2 portocala (sau lamaie)
  • sucul de la 1/2 portocala (sau lamaie sau 2-3 linguri de apa rece)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare

Mod de preparare

Pentru o tarta intre 24-28 cm cam astea sunt ingredientele. In functie de marimea tavii si in functie de ce forme doriti sa faceti deasupra puteti mari usor cantitatile de unt si faina in mod special.

Si acum sa va zic si cum se face, desi e cat se poate de simplu:

- frecam untul cu zaharul si un varf de sare

- adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala

- adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.

(in aluatul din pozele de mai jos am pus si nuca)   

 Si cam atat, avem aluatul de baza pentru tarte.  

Va arat si cateva modele de ornat deasupra tartele; vedeti la poze. 

Aceasta este varianta de post la fel de buna ca si cea de mai sus.

(Eu fac de multe ori si aceasta varianta fara ou si cu margarina)

  • 125 gr margarina Rama sau Becel (eu doar acestea le folosesc) 
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece (sau suc de portocala, lamaie) 
  • coaja rasa de la 1/2 portocala 
  • 200-220 gr faina
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de baza pentru tarte dulci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu zmeura si capsuni

Postat de timea

Tarta cu zmeura si capsuni

Aluatul il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin unt sau margarina. Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 3-4 minute. Apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2014, 18:54
la 07.04.2014, 19:03
super!
la 07.04.2014, 19:04
la 07.04.2014, 19:25
BINE DE STIUT
la 07.04.2014, 19:27
la colectie....

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking