Ingrediente
- 1 pachet aluat pentru tarte
- Ingrediente umplutura:
- 4 linguri de unt nesarat moale
- 3 linguri de faina
- 100 gr zahar
- 4 pere (cautati sa aiba aceeasi marime)
- sucul de o lamaie
- 2 linguri gem de prune (sau caise)+2 linguri apa
Mod de preparare
Aluatul se lasa la decongelat, intre timp se pregateste umplutura.
Perele se curata de coaja si se taie in doua, se scoate casuta samburilor.
Se pun apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.
Intr-un castron se pun oul, zaharul, faina si se amesteca bine cu mixerul,apoi se incorporeaza si untul.
Se intinde aluatul intr-o tava(26 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat. Se adauga apoi umplutura peste ele .
Se da la cuptorul preincalzit la180 grade cam 40 minute(se incearca usor cu scobitoarea ).
Cand se scoate din cuptor se unge tarta cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.
Se poate servi calda cu inghetata, dar si rece la o cafea.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|