Tarta cu pere

Postat de dalina2007 in Prajituri
12 Oct 2012 | 5973 vizualizari
Tarta cu pere

Pentru ca este sezonul perelor m-am hotarat sa profit la maxim de savoarea acestor fructe aromate si zemoase.

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • -250 g faina
  • -125 g unt rece
  • -2 linguri zahar pudra
  • -1 ou
  • Ingrediente umplutura:
  • -250 g smantana
  • -100 g zahar
  • -2 galbenusuri
  • -100 g nuci
  • -300 g gem caise
  • -2 lingurite rom
  • -4 pere mari

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, zaharul pudra (este de preferat zaharul pudra caci se va incorpora mai usor) si untul rece taiat cubulete si se amesteca bine. Se adauga un ou si se framanta in continuare pana se obtine un aluat nu prea uscat. In schimb daca vi se pare aluatul prea moale mai puteti adauga faina. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 40 de minute.

Intre timp se prepara umplutura astfel: intr-un vas se amesteca smantana, galbenusurile si zaharul. Se pune pe foc mic si se amesteca  din cand in cand pana ce compozitia va fierbe. Se ia vasul de pe foc si se adauga nucile taiat marunt.

Pe masa de lucru se presara faina si se intinde aluatul intr-un strat subtire. Se unge tava cu unt si se aseaza aluatul inclusiv pe marginile tavii (eu am folosit o tava cu diamentrul de 31 cm). Din loc in loc se inteapa aluatul cu o furculita pentru a nu creste prea tare la coacere.  Pentru a nu se arde marginile si pentru a nu se umfla aluatul, se acopera tava cu hartie de copt si se pun boabe de fasole. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 minute. Cu 5 minute inainte de-a fi gata se indeparteaza hartia de copt si boabele si se introduce tava inapoi in cuptor.

Intre timp se curata perele de coaja, se taie in 4 si se curata de samburi. Apoi se taie perele pe lungime in felii de grosime medie. Pentru a nu se innegri se pot stropi perele cu sucul de la o lamaie. Dupa ce s-a copt aluatul se toarna crema, se uniformizeaza si se aseaza perele. Se reintroduce tava in cuptorul preincalzit pentru inca 40-45 de minute. Se amesteca gemul de caise cu romul si se intinde peste feliile de pere dupa ce se scoate tarta din cuptor. Se orneaza cu nuca.  

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie Incepeti cu pregatirea  cremei de vanilie , pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul....

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere, mure si branza

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2012, 10:06
delicioasa
la 12.10.2012, 10:10
frumos arata
la 12.10.2012, 11:03
minunata
la 12.10.2012, 11:13
De sezon si delicioasa
la 12.10.2012, 12:20
super buna tarta

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking