Aluat de briosa umplut

Postat de daniastefania in Aperitive / Garnituri
24 Feb 2015 | 2709 vizualizari
Aluat de briosa umplut

Ingrediente

  • 550 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 10 gr sare
  • 10 gr zahar
  • 250 gr salam
  • 250 gr cascaval

Mod de preparare

Se dizolva in laptele caldut, drojdia cu zaharul. Se pune intr-un vas faina cernuta. Se face o gropita in mijloc si se adauga laptele treptat. Se adauga oul, uleiul si sarea. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se acopera vasul cu folie transparenta si se lasa aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul. Salamul si cascavalul se taie cubulete. Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in 3 parti. Se intinde fiecare parte intr-un dreptunghi. Se presara peste fiecare parte de aluat salam si caacaval. Se ruleaza apoi fiecare dreptunghi, formand cilindri. Se sigileaza bine aluatul, sa nu se desfaca. Se unesc cei 3 cilindri la capat si se impletesc. Se pune impletitura in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai dospeasca 30 minute. Se unge deasupra cu lapte. Se da la cuptor 10 minute la 180 grade C si 20 minute la 160 grade C. Se lasa la racit. Se feliaza si se serveste cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de briosa umplut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

Postat de Oana

Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

Pentru prepararea blatului, eu am folosit un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!  Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare. Adauga...

Citeste continuarea

Melc cu loboda si branzeturi

Postat de simona72

Melc cu loboda si branzeturi

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantata aluatul timp de 15 minute, l-am lasat la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2015, 09:20
Bun tare!
la 24.02.2015, 16:04
Multumesc!
la 24.02.2015, 16:10
la 24.02.2015, 20:07
la 24.02.2015, 21:33

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking