Aluat de foietaj

Postat de Bucataras in Piine
29 Sep 2014 | 4902 vizualizari
Aluat de foietaj

Aluatul foietaj se poate cumpara din magazine, gata preparat, insa deoarece cuprinde putine ingrediente se poate prepara foarte usor si acasa

Ingrediente

  •  Ingrediente aluat foietaj (2 foi de max. 20 cm):
  • 200 gr faina alba Arpis (tip 000)
  • 200 gr unt nesarat
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 ml apa foarte rece 

Mod de preparare

Se taie untul in cubulete aproximativ egale si se lasa la temperatura camerei (20-22C) timp de 15 minute). Apoi se pune faina Arpis 000 intr-un bol Dekassa si se presara cuburile de unt deasupra.

 
Se amesteca faina Arpis cu untul astfel incat cuburile sa fie acoperite de faina. Fiecare cub de unt se sfarama pana se obtin fulgi de unt. Se toarna apa rece pe toata suprafata fainii si se incepe framantarea aluatului in felul urmator: se pune palma sub faina, se aduce deasupra untului si se apasa cu podul palmei.
 
Apoi se roteste bolul si se continua aceasta miscare pana cand se incorporeaza toata faina.
 
Dupa ce a fost incorporata toata faina, se rastoarna aluatul pe masa de lucru pe care a fost presarata faina.
 
Se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara de un deget grosime si se impatureste in 3. Se intoarce aluatul cu partea impaturita in jos se roteste bucata de aluat la 90 de grade si se repeta intinderea si impaturirea in trei. Apoi se inveleste aluatul in folie si se pune la frigider 30 minute.
 
Pentru un foietaj cat mai pufos, se repeta operatiunile de inca 2 ori (intindere si impaturire, impaturirea in 3, invelirea in folie si odihna la frigider pentru 30 minute de inca 2 ori).
 

Secretul Bucatarasului

Untul nu trebuie lasat sa se inmoaie foarte tare iar apa se tine in frigider pentru a fi folosita rece ca gheata.
 
Atenție! NU se framanta aluatul ca pe cel de paine deoarece este important ca bucatile de unt sa ramana intregi in aluat si pe aceeasi directie. Aluatul obtinut nu trebuie sa fie omogen sau fin.
 
Cand se intinde aluatul pe masa, se folosesc doar miscari fata-spate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Postat de Constelatialeu

Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc Foi din aluat foitaj : Am lasat la dezghetat aluatul, apoi am intins prima foaie si am asezat-o in tava tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2014, 21:12
la 29.09.2014, 21:13
la 29.09.2014, 21:19
la 29.09.2014, 21:34
la 29.09.2014, 21:59
SUPER!!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking