Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
16 Iun 2014 | 8764 vizualizari
Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy

Zilele trecute aflandu-ma intr-un magazin la cumparaturi, am zarit o fetita care se juca cu manutele intr-o punga sparta de faina...o lua si-o imprastia peste tot lasand-o sa cada de la inaltime...va imaginati ce era pe rochita ei, am indragit-o pe data :)))...cam asa am facut si eu cu acest aluat...m-am jucat si iar m-am jucat cu faina...dar a iesit grozav! Acest aluat il puteti proba si in varianta cu smantana, eu am sa o fac data viitoare...se face incredibil de rapid , asa ca daca vreti sa pregatiti o placinta cu branza sau un cremsnit cat ai bate din palme, nu ezitati si folositi reteta...

Ingrediente

Aluat foietaj by Ruxy:

  • 250 gr unt( 85% grasime neaparat)
  • 550 gr faina
  • 1 ou si doua galbenusuri
  • 400 gr iaurt grecesc 10%
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt( 85%)
  • faina la discretie pentru infainat si intins aluatul

Pentru placinta: Umplutura:

  • 650 gr branza telemea sarata
  • 3 oua
  • marar
  • patrunjel
  • 3 galbensuri pentru uns

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas, untul ( 250 gr)rece, dar moale( pentru asta il vom taia in felii subtiri), oul, galbenusurile, iaurtul rece, praful de sare  si faina( 550 gr). Framantam aluatul pana se omogenizeaza ingredientele si nu se mai lipeste de maini( este posibil sa mai aveti nevoie de putina faina, depinde de tipul folosit, la mine nu a mai fost nevoie).

Se imparte in doua bucati.

Fiecare bucata se intinde pe o suprafata bine infainata, aici va jucati cu faina din belsug, vom infaina si sucitorul.

Pe una din foi se intinde untul( cele 100 gr), bine framantat si inmuiat. Pudram cu faina.

Deasupra asezam a doua foaie si cu sucitorul trecem de cateva ori peste foile suprapuse.

Rulam de la un capat pe orizontala si gata, acesta este aluatul nostru.

Din acesta coca se obtin 5 sau 6, sau chiar 7  foi subtiri de aluat foietaj, depinde pentru ce tava doriti sa il folositi. Cu cat foile sunt intinse mai subtiri cu atat aluatul devine mai casant si se desprinde in foite.

Coacem aluatul la 200 de grade pana se rumeneste.

Pentru a face placinta:

Pentru umplutura vom amesteca branza cu ouale si verdeata.

Vom imparti coca in 5 bucati si vom intinde cat mai subtire fiecare foaie. Pentru a face asta vom infaina bine suprafata si sucitorul, iar daca este nevoie vom pune faina si pe foaia de aluat cand o vom intinde. Dupa ce am intins foaia o vom presara cu umplutura de branza. si  vom rula strans pe orizontala, apoi vom aseza bucatile in tava de copt tapetata cu pergament.

Punem toate bucatile de aluat rulate si umplute cu branza si apoi le ungem cu galbenus.

Coacem placinta pana se rumeneste frumos (35 sau 40 de minute sau functie de cuptor). Ramane se o mancam cu pofta, ca tare-i delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu cartofi

Postat de caroline

Tarta cu cartofi

La inceput scoatem foietajul din frigider pentru a se dezgheta si a ajunge la temperatura camerei. Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem fasii subtiri. Punem o tigaie cu ulei la foc...

Citeste continuarea

Cordon rouge

Postat de ianculubita

Cordon rouge

Ardeiul,rosia,busuiocul,spalate,taiate,le punem in blender si le tocam bine,adaugam ulei,sare,piper si dupa ce am obtinut un sos rasturnam intr-un bol;dam deoparte 2linguri din acest sos,restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2014, 22:42
Cat de minunata este placintica De aluat, nu mai zic! Imi place tare mult
la 16.06.2014, 22:47
wow cum pot sa arate bravooo ai maini magice
la 16.06.2014, 22:55
buna buna a la Ruxy
la 16.06.2014, 23:17
Multumesc Motane
la 16.06.2014, 23:18
Multumesc Sylvia, din pacate pozele sunt facute cu iphone si nu arata asa cum mi-as fi dorit ...esti o dulce!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking