Aluat de pizza cu vin şi oregano

Postat de Ade200 in Pizza
19 Ian 2013 | 4227 vizualizari
Aluat de pizza cu vin şi oregano

Am luat rețeta de pe linkurile de mai jos, vizionați-le pentru ca e mai clar dacă vezi. Primul arată pregătirea aluatului și al doilea cum se întinde. L-am pregătit mai demult, azi vreau să repet figura. Succes! http://www.marmiton.org/pratique/techniques-culinaires-video-cuisine_pate-a-pizza-a-l-origan-et-au-vin-blanc.aspx http://www.marmiton.org/pratique/techniques-culinaires-video-cuisine_etaler-la-pate-a-pizza.aspx

Ingrediente

  • 250 g de făină
  • 10 g de drojdie proaspătă
  • 125 ml de apă călduţă
  • 1 linguriţă de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de oregano
  • 30-40 ml de vin alb
  • 1 vârf de cuţit de sare

Mod de preparare

Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaugă vinul  alb.

Pune faina în castron, fă loc în mijloc, pune uleiul, sarea, oreganul. Amestecă folosind degetele, adaugă drojdia. Amestecă până obţii o sferă, frământă energic. Pune pe planşetă, frământă aducând marginile spre interior.

Rulează aluatul, prinde-l cu mâna, dă-l prin făină şi loveste-l de planşetă. Refă sfera.

Acoperă cu un şervet şi lasă-l la temperatura camerei sau în folie de celofan nu prea strânsă, la frigider, dacă nu prepari imediat pizza.

Împarte aluatul în  2. Înfăinează planşeta uşor. Întinde cu sucitorul, mişcându-l mereu ca să nu se lipească şi să iasă rotund.

Lucrează repede şi energic, trage aluatul cu mâna. Pune  pe hârtie de copt şi garniseşte cu ce doreşti.

Coace la temperature de  250– 300°C, cam 8 minute, depinde de garnitură.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza cu vin şi oregano" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu branzeturi

Postat de ancutsa

Pizza cu branzeturi

  Pentru aluat:  înntr-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu făina 650, se toarnă apă călduță, apoi uleiul, sarea și făină albă în ploaie,...

Citeste continuarea

Pizza cu pui marinat

Postat de Brindusa

Pizza cu pui marinat

Amesteci toate ingredientele marinadei si lasi in ea pieptul de pui peste noapte. Ca sa faci aluatul , amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2013, 08:04
şi ne pui şi poza, da?
la 19.01.2013, 12:15
pai nu era mai simplu sa o publici dupa ce faceai? ca sa admiram si noi rezultatul fara sa stam sa umblam pe alte site-uri???
la 19.01.2013, 13:08
la 19.01.2013, 23:25
la 03.03.2013, 20:24
Foarte aromat

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking