Ingrediente
- 5 g drojdie uscată,
- aprox 190 g făină albă,
- aprox 100 g făină 650,
- 3 linguri ulei,
- 200 ml apă călduță,
- 1 linguriță sare,
- 1 linguriță oregano uscat,
- 1/2 linguriță busuioc uscat,
- sos de roșii, după gust,
- 200 g mozzarella,
- 100 g brânză Praid alintată cu vin,
- 50 g brânză Parmigiano-Reggiano,
- 70 g brânză Grana Padano
Mod de preparare
Pentru aluat: înntr-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu făina 650, se toarnă apă călduță, apoi uleiul, sarea și făină albă în ploaie, amestecând și frământând puțin, până se obține un aluat bun de întins. Se dă deoparte.
Se întinde aluatul în foaie subțire pe masa presărată cu făină și se rulează pe sucitorul înfăinat pentru a o transfera mai ușor într-o tavă pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere).
Se unge aluatul cu sosul de roșii, se presară busuioc și oregano, se ornează cu brânzeturi. Le puteți rade pe fiecare în parte, în alt mod, pentru diversitate și pentru a vă bucura de textura fiecărei brânze. De altfel, unele dintre ele sunt de felul lor mai fărâmicioase și se rad mai greu, de aceea le puteți răzui cu un cuțit pentru decojit.
Se coace pizza la cuptorul încins, la foc iute (eu am o treaptă la aragaz pentru pizza) pentru 15 minute (sau până se rumenește).
Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 15 min
Porții: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/pizza-cu-branzeturi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|