Aluat pentru placinta

Postat de Bucataras in Scoala de gatit Bucataras
4 Oct 2016 | 67939 vizualizari

Orice gospodina trebuie sa stie sa faca un aluat de placinta, pe care la nevoie sa il umple cu mere, dovleac, branza sau alte umpluturi. Alex va arata o reteta care vine fix din Moldova, de la soacra lui! 

Ingrediente

  • 1 kg faina 
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g drojdie proaspata
  • 450 ml apa calduta
  • 2 oua la temperatura camerei (obligatoriu) 
  • 1 lingurita sare 
  • 2 lingurite zahar pudra 

Mod de preparare

  1. Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn ca drojdia s-a activat. 
  2. Restul de faina amestec-o cu sarea si apoi fa o gropita in mijloc si toarna uleiul peste faina, urmat de cele doua oua la temperatura camerei si nu in ultimul rand de drojdia dizolvata in apa. Amesteca totul si cand s-a format o coca scoate-o pe blatul de lucru, pudreaz-o cu faina si framanata energic cca 10 minute. Trebuie ca aluatul sa fie pufos si sa nu se mai lipeasca de maini.
  3. Lasa aluatul la crescut intr-un castron tapetat cu faina si acoperit cu folie de plastic. Intr-o ora isi va dubla volumul. Din intreaga cantitate o sa iti iasa cam 2 tavi de placinta. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru placinta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

Postat de merisor67

Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.10.2016, 14:05
e bine ca ai pus filmul.Asa pricep si cei ca mine.
la 04.10.2016, 14:13
la 04.10.2016, 19:40
super!
la 04.10.2016, 20:56
Este un aluat foarte bun si pufos!
la 04.10.2016, 20:57
bun, asa voi face data viitoare

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking