Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura

Postat de Bucataras in Scoala de gatit Bucataras
4 Oct 2016 | 130608 vizualizari

Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura Orice gospodina trebuie sa stie sa faca un aluat de placinta, pe care la nevoie sa il umple cu mere, dovleac, branza sau alte umpluturi. Alex va arata o reteta care vine fix din Moldova, de la soacra lui! 

Ingrediente

Ingrediente pentru Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura:

  • 1 kg faina 
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g drojdie proaspata
  • 450 ml apa calduta
  • 2 oua la temperatura camerei (obligatoriu) 
  • 1 lingurita sare 
  • 2 lingurite zahar pudra 

Mod de preparare

Cum se prepara Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura

Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn ca drojdia s-a activat. 

Restul de faina amestec-o cu sarea si apoi fa o gropita in mijloc si toarna uleiul peste faina, urmat de cele doua oua la temperatura camerei si nu in ultimul rand de drojdia dizolvata in apa. Amesteca totul si cand s-a format o coca scoate-o pe blatul de lucru, pudreaz-o cu faina si framanata energic cca 10 minute. Trebuie ca aluatul sa fie pufos si sa nu se mai lipeasca de maini.

Lasa aluatul la crescut intr-un castron tapetat cu faina si acoperit cu folie de plastic. Intr-o ora isi va dubla volumul. Din intreaga cantitate o sa iti iasa cam 2 tavi de placinta. 

Sa va salvati si reteta pentru Aluat pentru cornuri cu gem care merg de minune cu un pahar cu lapte. Dar daca va doriti un aluat ce se va desface in mii de foite, minunat de fin, ce se topeste efectiv in gura, aflati aici Cum se face aluatul foietaj pentru placinta

Si aluatul de la aceste Placinte cu branza sarata este senzational de bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aluat pentru cornuri cu gem

Postat de AlexTeacher

Aluat pentru cornuri cu gem

Mai intai freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida, toarn-o in laptele caldut, adauga o lingura de faina si amesteca bine. Lasa sa creasca 10-15 minute. Restul de...

Citeste continuarea

Cum se fac ouale posate

Postat de AlexTeacher

Cum se fac ouale posate

Prima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat. Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2016, 14:05
e bine ca ai pus filmul.Asa pricep si cei ca mine.
la 04.10.2016, 14:13
la 04.10.2016, 19:40
super!
la 04.10.2016, 20:56
Este un aluat foarte bun si pufos!
la 04.10.2016, 20:57
bun, asa voi face data viitoare

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking