Ingrediente
- 4-5 vinete mari
- cativa ardei kapia mari
- putin ulei de masline
Mod de preparare
Mai intai trebuie coapte legumele. Exista 3 variante: le coaceti pe plita, pe aragaz sau in cuptor.
Pentru varianta in cuptor, asezati intr-o tava o hartie de copt, puneti ardeii si vinetele, stropiti cu ulei de masline si bagati la cuptor la 210 grade C. Legumele trebuie intoarse din cand in cand, pana sunt copate pe toate partile.
Scoateti-le, mutati-le intr-o tava si acoperiti-le cu cateva straturi de folie de plastic. Folia alimentara, desi se topeste, nu este periculoasa pentru sanatate.
Dupa 10 minute, pentru ca se va face condens, legumele sunt gata de curatat. Le puteti lasa sa se raceasca un pic si apoi coaja se desface foarte usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se curata legumele coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|