Cum se curata legumele coapte

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
17 Oct 2017 | 12029 vizualizari
Cum se curata legumele coapte

Daca tot este toamna, toata lumea coace legume... Dar care e cea mai buna metoda pentru a curata legumele coapte?  Unii baga legumele sub jet de apa rece, dar atunci isi pierd din aroma de “ copt”, asa ca metoda pe care v-o arat azi este cea mai buna si rapida!  

Ingrediente

  • 4-5 vinete mari
  • cativa ardei kapia mari
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Mai intai trebuie coapte legumele. Exista 3 variante: le coaceti pe plita, pe aragaz sau in cuptor.

Pentru varianta in cuptor, asezati intr-o tava o hartie de copt, puneti ardeii si vinetele, stropiti cu ulei de masline si bagati la cuptor la 210 grade C. Legumele trebuie intoarse din cand in cand, pana sunt copate pe toate partile.

Scoateti-le, mutati-le intr-o tava si acoperiti-le cu cateva straturi de folie de plastic. Folia alimentara, desi se topeste, nu este periculoasa pentru sanatate.

 

Dupa 10 minute, pentru ca se va face condens, legumele sunt gata de curatat. Le puteti lasa sa se raceasca un pic si apoi coaja se desface foarte usor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se curata legumele coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cum se face piure de cartofi

Postat de AlexTeacher

Cum se face piure de cartofi

Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele. Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba...

Citeste continuarea

Cum se face omleta perfecta

Postat de AlexTeacher

Cum se face omleta perfecta

Sunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima ! Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2017, 22:20
la 18.10.2017, 08:28
la 19.02.2018, 10:53
si eu le acopar cu un prosop ntr-un castron iar cand sunt reci se curata perfect
la 16.09.2018, 22:54
la 02.08.2020, 01:14

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking