Ingrediente
blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 30 ml apa
- 30 ml ulei
- 20 g cacao
- 8 linguri faina
- 1 praf de copt
sirop:
- 400 ml apa
- 200 g zahar
- 2 plicuri ciocolata calda
- esenta de rom
crema:
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- 250 g unt
- 3 linguri de cacao
Mod de preparare
Pregatesti blatul asa:Separi albusurile de galbenusuri,bati albusurile spuma tare,cu un praf de sare.adaugi zaharul,apa si galbenusurile,(pe care le-ai frecat mai intai cu ulei).amesteci totul cu o spatula de jos in sus ,nu cu mixerul.Apoi adaugi cate o lingura de faina ,pe care ai amestecat-o cu cacao, praful de copt si amesteci usor compozitia.Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pentru 30 -35 minute.Lasi blatul la racit si apoi il tai in doua.
Pregatesti siropul asa:Amesteci toate ingredientele intr-o craticioara pe foc.Lasi 5 minute sa clocoteasca apoi adaugi esenta si lasi la racit.
Pregatesti crema asa:
Amesteci untul cu zaharul pudra pana se dizolva,apoi adaugi pe rand galbenusurile ,iar cacaoa spre sfarsit.Amesteci bine pana obti o crema spumoasa.
Prima bucata de blat o insiropezi bine,pui crema apoi celalalt blat si insiropezi din nou.Tai amandina in bucatele si pui glazura.Tii prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|