Amandina

Postat de alexa_elena in Dulciuri
20 Feb 2013 | 4942 vizualizari
Amandina

Am facut o combinatie din mai multe retete si a iesit ceva delicios...:)

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Sirop:

  • 200 ml apa,
  • 5 linguri zahar,
  • esenta de rom

Crema:

  • 1 pachet unt
  • 200 g zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • ness

Glazura: ciocolata topita cu unt

Mod de preparare

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana isi deschid culoarea si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam in compozitia cu galbenusuri. Mixam albusurile pana devin lucioase si pufoase, le amestecam cu galbenusurile, de jos in sus. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Siropul: punem apa, zaharul si esenta de rom la fiert, la foc mic, pana se topeste zaharul.

Crema: frecam untul cu zaharul spuma, adaugam restul ingredientelor si amestecam pana cand obtinem o crema omogena si fina.

Dupa ce se raceste blatul il taiem in doua, il insiropam, punem crema si il lasam la rece o ora. Taiem prajitura cubulete si punem glazura de ciocolata pe fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de amandina-varianta Miha

Postat de Constelatialeu

Reteta de amandina-varianta Miha

Iata cum se prepara Reteta de amandina-varianta Miha Blat : Eu am ales sa coc 3 blaturi separat, din compozita obtinuta am impartit-o in 3 parti egale si am copt 3 foi in tava cu dimensiunea...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2013, 12:39
la 20.02.2013, 14:38
Ce bune sunt aceste prajiturele!
la 20.02.2013, 17:58
la 20.02.2013, 19:13
Amandina...prajitura ce poarta vesmantul de ciocolata are un gust incomfundabil!
la 20.02.2013, 22:23
Multumesc

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking