Ingrediente
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 1 lingura apa
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
Sirop:
- 200 ml apa,
- 5 linguri zahar,
- esenta de rom
Crema:
- 1 pachet unt
- 200 g zahar praf
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
- ness
Glazura: ciocolata topita cu unt
Mod de preparare
Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana isi deschid culoarea si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam in compozitia cu galbenusuri. Mixam albusurile pana devin lucioase si pufoase, le amestecam cu galbenusurile, de jos in sus. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Siropul: punem apa, zaharul si esenta de rom la fiert, la foc mic, pana se topeste zaharul.
Crema: frecam untul cu zaharul spuma, adaugam restul ingredientelor si amestecam pana cand obtinem o crema omogena si fina.
Dupa ce se raceste blatul il taiem in doua, il insiropam, punem crema si il lasam la rece o ora. Taiem prajitura cubulete si punem glazura de ciocolata pe fiecare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|