Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Blat (se fac doua blaturi intr-o tava mare de aragaz sau unul singur intr-o tava de 25/30 cm):
Se separa albusurile de galbenusuri. Cele din urma se freaca cu ulei.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, intr-un castron mare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea. Se adauga apa si galbenusurile si se amesteca incet, de sus in jos, cu o lingura de lemn.
Faina se amesteca cu cacaua si cu praful de copt si se pun peste compozitia din castron, amestecand usor.
Se unge tava cu ulei, se pune foaie de copt si se toarna aluatul in ea. Se da la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Apoi se lasa sa se raceasca.
Sirop:
Se pune zaharul intr-o craticioara, la foc, impreuna cu doua linguri de apa. Cand devine auriu se adauga restul de apa, incalzita in prealabil. Dupa ce fierbe, se adauga plicurile de cappuccino si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se freaca margarina cu zaharul, dupa care se adauga cacaua, galbenusurile si esenta de rom si se mixeaza.
Glazura:
Se pun apa si zaharul la fiert pana se topeste zaharul. Se adauga ciocolata rupta bucatele. Dupa ce s-a topit, se adauga untul si se mai tine un pic la foc mic pentru a se topi si acesta.
Asamblare:
In cazul de fata, se insiropeaza primul blat. Se pune crema si apoi celalalt blat, insiropat. Se lasa la rece 2-3 ore. Dupa aceea, se portioneaza prajitura si, pe fiecare portie, se toarna o lingura cu glazura. Apoi se face din frisca o floricica, in mijlocul careia se pune un pic de crema.