Amandine de post

Postat de Creatsa in Mancaruri de post
17 Apr 2013 | 21745 vizualizari
Amandine de post

Sunt absolut delicioase. Eu nici nu am simtit lipsa oualor sau a untului. Alta data mi-au iesit mai aspectuoase, pentru ca acum am intampinat mici probleme cu crema, dar gustul este perfect din punctul meu de vedere!

Ingrediente

Blat:

  • 350 g faina
  • 40 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 350 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2-3 pliculete zahar vanilat

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • 2 linguri esenta de rom

Crema:

  • 550-600 ml lapte de soia
  • 50 g cacao
  • 50 g amidon
  • 250 g zahar
  • 350 g margarina
  • esenta de rom

Glazura:

  • 2-3 plicuri glazura de ciocolata Dr. Oetker

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina,cacaua,sarea ,praful de copt si bicarbonatul.

Separat mixam zaharul cu uleiul si zaharul vanilat apoi adaugam treptat apa.Adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam pana devine ca o crema fina.Tapetam o tava (35/25 cm) cu margarina si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit aprox. 25-30 de min(testul scobitorii)

Mai repetam operatiunea asta inca o data.In total avem nevoie de 2 blaturi.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul aprox. 5 minute apoi adaugam romul.

Pentru crema punem laptele de soia la fiert.Intr-un bol amestecam cacaua,amidonul si zaharul apoi turnam laptele fierbinte si punem din nou amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Mixam margarina apoi adaugam cate o lingura din budinca racita si romul si omogenizam bine.

Insiropam bine blaturile si punem crema intre ele(mai oprim 2-3 linguri pentru aveline)

Dam prajitura la rece pentru minim 4-5 ore (eu am lasat-o peste noapte)
 apoi o portionam dupa preferinte si o glasam in ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Amandine de post

Postat de Valclaudia

Amandine de post

Amestecam ingredientele uscate intr-un castron iar pe cele umede in alt castron. Punem cate un polonic din ingredientele umede peste cele uscate,amestecam mixerul pana obtinem un aluat de...

Citeste continuarea

Amandine de post (2)

Postat de Creatsa

Amandine de post (2)

Intr-un bol amesteca faina,zaharul,cacaua ,praful de copt,bicarbonatul si sarea. In alt bol amesteca apa,uleiul si otetul. Toarna amestecul lichid peste cel uscat si omogenizeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2013, 11:20
la 17.04.2013, 11:23
Perfecte!
la 17.04.2013, 11:26
Multumesc
Elena chiar sunt aproape perfecte !Daca nu s-ar fi "taiat" crema
la 17.04.2013, 11:36
ce bune trebuie sa fie!!!!!
la 17.04.2013, 11:38

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking