Ghiveci cu legume

Postat de Irina in Mancaruri de post
6 Noi 2014 | 10216 vizualizari
Ghiveci cu legume

O mancare savuroasa, facuta numai cu legume proaspete, plina de culoare si vitamine. Majoritatea legumelor sunt coapte, asa ca imaginati-va numai ce gust are...

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 3 gogosari
  • 4-5 ardei grasi rosii si galbeni
  • 1 dovlecel
  • 3 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3-4 rosii
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • dafin
  • busuioc
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul. 

Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o pestidor, iar usturoiul l-am tocat pe lungimea catelului.

Rosiile le-am curatat de coaja oparindu-le putin, dupa care le-am taiat cubulete.

Legumele coapte le-am curatat de cotoare si de pielite si le-am pus separat intr-un bol, impreuna cu zeama pe care si-au lasat-o.

Am calit putin ceapa, am adaugat cartofii, apoi legumele coapte, rupte in fasii, cu tot cu zeama.

Le-am amestecat usor si le-am lasat sa fiarba in suc propriu.

Cand sunt patrunse bine am adaugat rosiile si usturoiul, dupa care am condimentat mancarea cu condimente pe gustul meu. 

La final am presarat patrunjel proaspat peste mancare. 

Va poftesc la masa! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

Postat de Satisfyyourcravings

Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare.  Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul...

Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

Postat de simona72

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

Pentru ca am folosit legume doar pentru o persoana, am folosit o tigaie mica din fonta. Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul taiat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.11.2014, 19:12
Eu astept ghiveciul cu flori..
la 06.11.2014, 19:12
Ce bine arata
la 06.11.2014, 19:16
Am sosit si eu imi dai?
la 06.11.2014, 19:17
ce faci, ma, le dai mancare? )
la 06.11.2014, 19:18
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking