“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

Postat de Mihaela11_jo in Bauturi
8 Sep 2011 | 6006 vizualizari
“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

“ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului. Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria. Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri, prajituri cu crema de “amardeen” , inghetate,biscuiti.

Ingrediente

  • 1 folie de “amardeen” de 400 grame  
  • 1 litru de apa  
  • 2-3 linguri de zahar( dupa gust)  
  • 1 lingura apa de roze

Mod de preparare

Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici.

Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.

Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de “amardeen”.

Se pun in blender cu apa de roze si se mixeaza bine, pana s-a obtinut un lichid omogen.

Se gusta si in functie de gust, se poate adauga zahar

Se tine la rece pana se serveste.

Se poate decora cu seminte de pin(“snobar”), fistic sau frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Smoothie de mango,kaki şi portocală

Postat de diaconta

Smoothie de mango,kaki şi portocală

Fructele le-am taiat cubulete,apoi le-am pus împreuna cu restul ingredientelor,mai putin coaja de portocala si scortisoara,în vasul blenderului. Am pornit blenderul la viteza maxima...

Citeste continuarea

Lichior de gutui sau gutuiata

Postat de AdrianUdrea

Lichior de gutui sau gutuiata

Alegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele  de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2011, 23:55
PS.In zonele 'rurale" se pronunta "kamardeen" sau "gamardeen".
la 09.09.2011, 00:02
Wow!!! Excelent ...multumesc draga mea Mihaela...am sa o prepar si eu cu caise uscate....sper sa iasa....si inca ceva....am pregatit ieri placinta cu mere a mamei tale...am sa o postez...a iesit minunata
la 09.09.2011, 00:08
Ruxy
la 09.09.2011, 00:11
De-ai stii ca toata adolescenta mea...am visat sa traiesc undeva...in Orient.... insa viata mi-a oferit altceva
la 09.09.2011, 10:43
vreau si eu felicitari pentru prezentare

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking