"Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate

Postat de Mihaela11_jo in Dulciuri
7 Dec 2010 | 4315 vizualizari
"Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate

" Halaweh gamardin" sau Budinca de caise uscate este un desert specific Ramadanului ( luna de post musulman). Gamardin: caise uscate la soare. Tot din gamardin se poate face si suc; dupa ce s-a lasat la inmuiat cel putin 2 ore se adauga mai multa apa in blender si se potriveste de zahar. Se lasa la rece si se obtine o bautura foarte aromata si rocoritoare.

Ingrediente

  • un pachet de 400 grame gamardin( folie de caise uscate)  
  • 1 litru de apa fierbinte  
  • 6-8 linguri de zahar tos  
  • 2 linguri amidon  
  • 2 linguri de stafide  
  • nuci, fistic,migdale, seminte de pin( snobar) ,cirese confiate pentru decor

Mod de preparare

Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore.

Stafidele se spala si se lasa la inmuiat in apa calduta.

Dupa 2 ore se scurge apa de pe bucatile de folie  de caise ; bucatile inmuiate se pun in blender si se adauga din apa in care s-au inmuiat pana la nivelul de 1 litru de la blender.

Se mixeaza bine si apoi se strecoara intr-o cratita antiaderenta si se pune la fiert la foc potrivit.

Se adauga treptat zaharul; 6-8 linguri, in functie de cat dorim budinca de dulce.

Se amesteca incontinuu , pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba.

Separat se dizolva amidonul cu putina apa rece; se dilueaza adaugand treptat fiertura de caise si se mai fierbe 5 minute sau pana incepe sa se ingroase.

La ultimele clocote se adauga stafidele.

Se pune in boluri individuale sau intr-o tava mai adanca de sticla termorezistenta.

Se orneaza dupa gust cu nuci, fistic,migdale si snobar.

Se pune la frigider.

Se consuma rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu umplutura de dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Clatite cu umplutura de dovleac placintar

Umplutura: Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca,...

Citeste continuarea

Paste cu nuci, la cuptor

Postat de Bucataras

Paste cu nuci, la cuptor

Pune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga  putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele. Mai lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2010, 23:24
frumos
la 07.12.2010, 23:29
Multumesc mena
Este foarte racoritoare si acrisoara; o variatie de la prajiturile foarte dulci din Ramadan
la 07.12.2010, 23:35
la 07.12.2010, 23:43
par-avion cea cu fistic te rog
la 08.12.2010, 00:03

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking