Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
16 Noi 2019 | 1263 vizualizari
Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar

O leguma de sezon care ne place foarte mult. Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara. De data aceasta le-am gatit cu morcovi. amareala andivei se potriveste bine cu dulceata morcovului . Le-am arozat cu un sos gustos cu branza chedar .   https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/andive-sotate-cu-morcovi-si-sos-de.html

Ingrediente

  • 6-8 andive -600 gr
  • 2-3 morcovi fierti
  • 1 catel de usturoi
  • 15 g de unt
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri lapte
  • 2 felli de branza cheddar
  • sare, piper

Mod de preparare

Pregatiti sosul cheddar:

Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele.

Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat.

Dati un tur de piper, puneti sare si rezervati.

 

Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 20 g de unt cu usturoiul tocat marunt si morcovii taiati bucati.

Puneti sare, piper.

Gatitie la foc mic, lasati-le  sa se caramelizeze un pic.

Adaugati 10 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.

Gatiti  in jur de 20 de minute.

Cand sant aproape gata , varsati deasupra sosul cu branza.

Reveniti impreuna 2 minute si serviti.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Postat de katty

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin. Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se...

Citeste continuarea

Mancarica de fasole boabe

Postat de RODIMUR

Mancarica de fasole boabe

Se spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă. Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole. Se aleg...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2019, 21:12
Servesc o bucata de branza...
la 16.11.2019, 21:27
Bune!
la 16.11.2019, 21:48
la 16.11.2019, 22:13
la 16.11.2019, 23:32

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking