Ingrediente
- 1 bucata de antricot de aproximativ 1 kg (din care am folosit 1/2)
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 1 crenguta rozmarin
- 1 catel de usturoi
- 6 cartofi
- 2 lingurite unt
- salata rucola
- 1/2 lamaie
Mod de preparare
Bucata mea de antricot a fost cu putin os si cu pielite, asa ca am fost nevoita sa indepartez pielitele, care daca raman fac carnea sa se stranga la foc. Am taiat 3 felii de carne groase de 1 sau 2 degete,depinde de voi cat de groase vreti sa taiati feliile de carne. In functie de grosiumea carnii depinde si cat le lasati pe foc. Am pus doar sare pe carne, am incins o tigaie gril, am pus o lingura de ulei in tigaie, o crenguta de rozmarin si feliile de carne deasupra. Am lasat carnea la foc iute cate 3-4 minute pe o parte si pe alta. Am trasferat carnea intr-un vas termorezistent, am condimentat-o cu piper proaspat macinat si am dat vasul la cuptorul incins la 200 grade pt maxim 10 minute.
Pt cartofi: cartofii cu tot cu coaja, se spala bine cu un burete abraziv si se fierb in apa cu sare. Capatana de usturoi se taie 1 cm la baza, se pune in folie de aluminiu cu un praf de sare si 1 lingurita ulei de masline. Se da la cuptor pt 20 minte. Dupa ce usturoiul a stat la cuptor, va iesii foarte usor din coaja, doar apasand din capat inspre marginea taiata. Se zdrobesc cu o furculita, se pun intr-o tigaie, se adauga, 1 lingura ulei de masline, untul, frunzele de la rozmarinul in care am facut gratarele, cartofii fierti si curatati de coaja si taiati cuburi, sare si piper dupa gust. Se prajesc la foc iute pt 5-10 minute. Serviti carnea cu cartofi si cu salata de rucola peste care ati stropit zeama de lamaie. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|