Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola

Postat de simona72 in Vita
8 Ian 2014 | 5009 vizualizari
Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola

Este o friptura delicioasa daca nimeriti carne de vitel tanar. Cum la noi inca se mai gasesc macelarii adevarate, am gasit si carne frageda de vitel, din care am executat rapid cate un gratarel pt fiecare. Am tot vazut la tv cum fac chefii, cum in mijloc trebuie sa fie roz, asa mai cruda...eu insa nu ma impac cu carnea in sange, asa ca a fost facut pe gustul nostru....

Ingrediente

  • 1 bucata de antricot de aproximativ 1 kg (din care am folosit 1/2)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 6 cartofi
  • 2 lingurite unt
  • salata rucola
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Bucata mea de antricot a fost cu putin os si cu pielite, asa ca am fost nevoita sa indepartez pielitele, care daca raman fac carnea sa se stranga la foc. Am taiat 3 felii de carne groase de 1 sau 2 degete,depinde de voi cat de groase vreti sa taiati feliile de carne. In functie de grosiumea carnii depinde si cat le lasati pe foc. Am pus doar sare pe carne, am incins o tigaie gril, am pus o lingura de ulei in tigaie, o crenguta de rozmarin si feliile de carne deasupra. Am lasat carnea la foc iute cate 3-4 minute pe o parte si pe alta. Am trasferat carnea intr-un vas termorezistent, am condimentat-o cu piper proaspat macinat si am dat vasul la cuptorul incins la 200 grade pt maxim 10 minute.

Pt cartofi: cartofii cu tot cu coaja, se spala bine cu un burete abraziv si se fierb in apa cu sare. Capatana de usturoi se taie 1 cm la baza, se pune in folie de aluminiu cu un praf de sare si 1 lingurita ulei de masline. Se da la cuptor pt 20 minte. Dupa ce usturoiul a stat la cuptor, va iesii foarte usor din coaja, doar apasand din capat inspre marginea taiata. Se zdrobesc cu o furculita, se pun intr-o tigaie, se adauga, 1 lingura ulei de masline, untul, frunzele de la rozmarinul in care am facut gratarele, cartofii fierti si curatati de coaja si taiati cuburi, sare si piper dupa gust. Se prajesc la foc iute pt 5-10 minute. Serviti carnea cu cartofi si cu salata de rucola peste care ati stropit zeama de lamaie. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de mihaelar63

Friptura de vitel cu fasole verde

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....

Citeste continuarea

Vita marengo by Sylvia

Postat de simona72

Vita marengo by Sylvia

Carnea pe care eu am folosit-o a avut si putin os. Am inlaturat osul de pa carne si l-am pus la fiert cu 1 litru apa, pentru a face supa de vita. Restul de carne am taiat-o in bucati mai mari si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2014, 17:28
Ce bine te-ai gandit !Sa trec si eu maine prin piata dupa rucola
la 08.01.2014, 17:34
Sa stii ca nici mie nu-mi place carnea in sange, pot s-o ridice toti chefii in slavi!
la 08.01.2014, 17:38
Cam asa zic si eu Irina...eu n-am treaba cand vad sange, dar sa mananc carne si sa iasa sange din ea chiar nu pot...
la 08.01.2014, 17:44
Eu mananc carne cruda,adica cand fac sarmale,carnati,dar la friptura nu poci sa vad roseata aia care arata nefacuta carnea..
la 08.01.2014, 17:45
Ce buna!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking