Ingrediente
- 8 cartofi mijlocii
- 4 rosii
- 100 g cascaval
- busuioc
- 4 linguri smantana
- 1 lingurita boia iute
- 4 catei usturoi
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare
Speli bine cartofii si ii pui la fiert, in coaja, cu o lingurita de sare. Ii lasi sa fiarba pe jumatate, scurgi apa si ii lasi sa se raceasca.Tai cartofii in jumatate, pe lung, si ii scobesti cu o lingurita, lasand o margine de circa 0.5 cm. Miezul de la cartofii scobiti il amesteci cu smantana, adaugi boiaua de ardei, busuiocul si usturoiul pisat. In cele din urma, adaugi rosiile taiate cubulete foarte mici, sare si piper, dupa gust. Jumatatile de cartofi le ungi cu unt topit, le umpli cu amestecul de rosii si le introduci in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Scoti tava, presari cascavalul ras si o introduci din nou la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se servesc calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv barcute din cartofi cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|