Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie.
Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu.
Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adaugă parmezanul, cimbrul și piperul. Se verifică de sare.
Turnti într-o tavă intinsa pentru gratin. Acoperiti la suprafata cu o folie de plastic.
Se lasa sa se răceasca complet 2-3 ore.
Intre timp, preparati sosul aioli.
Se fierbe un cartof cu tot cu coaja. Se curata si se paseaza cu ajutorul unei furculite.
Zdrobiti usturoiul într-un mojar cu un pistil. Se amestecă cartoful cu usturoi și gălbenușul de ou. Se freaca bine, se adaugă oțetul, treptat uleiul de masline si la sfarsit, smantana, amestecand ca pentru o maioneza.
Se adaugă curcuma, sare și piper. Se pune la rece.
Se scoate din tava mamaliga si se taie in batoane de marimea cartofilor prajiti.
Se pun pe o foaie de copt unsa si se ung usor cu un pic de ulei de masline.
Se coc la 200 ° C, timp de 15 minute. Se intorc si se coc pe cealata parte, inca 10-15 minute.
Trebuie sa fie aurii si rumeniti pe margini.
Se servesc calzi, acompaniati de sosul aioli rece. Cu un pahar de bere? :)
Buna degustare !