Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
18 Mar 2017 | 3603 vizualizari
Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli

Îmi place mamaliga si cred ca si voua  :). Dar daca am face o reteta diferita ? Imi place sa-ncerc. Am pregatit-o si cu dovleac pentru Halloween !! Vezi aici toate retele mele cu mamaliga. De data asta vreau s-o fac sub forma de cartofi prăjiți!  Fara cartofi si fara prajeala, caci coapta la cuptor, dar nici chiar dietetica, caci servita cu un sos allioli (sau aioli).   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/batoane-din-mamaliga-si-sos-aioli.html

Ingrediente

Pentru mamaliga:

  • 400 ml de apă
  • 200 ml de lapte
  • 1/2 cub Knorr de pui
  • 120 g de faina de porumb
  • 40 g parmezan ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • cimbru
  • sare

Pentru sosul aioli:

  • 2-3 catei de usturoi (fara germeni)
  • 1 cartof mic fiert
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 strop de otet sau suc de lamaie
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 2 linguri de smântână
  • sare și piper
  • 1 vârf de pudra curcuma

Mod de preparare

Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie. 

Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu. 

Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adaugă parmezanul, cimbrul și piperul. Se verifică de sare. 

Turnti într-o tavă intinsa pentru gratin. Acoperiti la suprafata cu o folie de plastic. 

Se lasa sa se răceasca complet 2-3 ore. 

Intre timp, preparati sosul aioli. 

Se fierbe un cartof cu tot cu coaja. Se curata si se paseaza cu ajutorul unei furculite.

Zdrobiti usturoiul într-un mojar cu un pistil. Se amestecă cartoful cu usturoi și gălbenușul de ou. Se freaca bine, se adaugă oțetul, treptat uleiul de masline si la sfarsit, smantana, amestecand ca pentru o maioneza. 

Se adaugă curcuma, sare și piper. Se pune la rece. 

Se scoate din tava mamaliga si se taie in batoane de marimea cartofilor prajiti.

Se pun pe o foaie de copt unsa si se ung usor cu un pic de ulei de masline.

Se coc la 200 ° C, timp de 15 minute. Se intorc si se coc pe cealata parte, inca 10-15 minute. 

Trebuie sa fie aurii si rumeniti pe margini.

Se servesc calzi, acompaniati de sosul aioli rece. Cu un pahar de bere? :)

Buna degustare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitive rapide pentru sarbatori

Postat de AlexTeacher

Aperitive rapide pentru sarbatori

“Acadele” de mozzarella si rosii cherry  Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella; Se scufunda mozzarella in pesto si...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu branza sarata

Postat de sufletista

Aperitiv placinte cu branza sarata

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2017, 12:26
la 18.03.2017, 12:39
Super!
la 18.03.2017, 13:38
la 18.03.2017, 13:40
tare buna reteta! , dar te rog sa inlocuiesti 10 cl cu 100 ml, ca sa nu incurci lumea
la 18.03.2017, 13:43
Placee !!!! Bineinteles si bere

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking