Aperitive rapide pentru sarbatori
Postat de AlexTeacher
“Acadele” de mozzarella si rosii cherry Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella; Se scufunda mozzarella in pesto si...
Citeste continuareaÎmi place mamaliga si cred ca si voua :). Dar daca am face o reteta diferita ? Imi place sa-ncerc. Am pregatit-o si cu dovleac pentru Halloween !! Vezi aici toate retele mele cu mamaliga. De data asta vreau s-o fac sub forma de cartofi prăjiți! Fara cartofi si fara prajeala, caci coapta la cuptor, dar nici chiar dietetica, caci servita cu un sos allioli (sau aioli). http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/batoane-din-mamaliga-si-sos-aioli.html
IngredientePentru mamaliga:
Pentru sosul aioli:
Mod de preparareÎntr-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie. Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adaugă parmezanul, cimbrul și piperul. Se verifică de sare. Turnti într-o tavă intinsa pentru gratin. Acoperiti la suprafata cu o folie de plastic. Se lasa sa se răceasca complet 2-3 ore. Intre timp, preparati sosul aioli. Se fierbe un cartof cu tot cu coaja. Se curata si se paseaza cu ajutorul unei furculite. Zdrobiti usturoiul într-un mojar cu un pistil. Se amestecă cartoful cu usturoi și gălbenușul de ou. Se freaca bine, se adaugă oțetul, treptat uleiul de masline si la sfarsit, smantana, amestecand ca pentru o maioneza. Se adaugă curcuma, sare și piper. Se pune la rece. Se scoate din tava mamaliga si se taie in batoane de marimea cartofilor prajiti. Se pun pe o foaie de copt unsa si se ung usor cu un pic de ulei de masline. Se coc la 200 ° C, timp de 15 minute. Se intorc si se coc pe cealata parte, inca 10-15 minute. Trebuie sa fie aurii si rumeniti pe margini. Se servesc calzi, acompaniati de sosul aioli rece. Cu un pahar de bere? :) Buna degustare ! Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|
Postat de AlexTeacher
“Acadele” de mozzarella si rosii cherry Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella; Se scufunda mozzarella in pesto si...
Citeste continuareaPostat de sufletista
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|