Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
17 Dec 2018 | 4654 vizualizari
Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir

Ne plac foarte mult biscuiții sărați cu cașcaval și îi prepar în diferite feluri, dar parcă aceștia cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir sunt cei mai buni de până acum. Berea cu ghimbir i-a frăgezit foarte bine și a dat o textură aerată aluatului. Merg preparați și la aparatul de wafe precum acești Biscuiți aperitiv cu șunca presată și cașcaval afumat, sau acești Biscuiți aperitiv cu jumări. Folosesc deseori bere în aluaturi și la pâine, la clătite, sau la sărățele și îmi place cum se comportă.  

Ingrediente

  • 750 g făină
  • 125 g unt rece
  • 400 g cașcaval afumat
  • 375 ml bere cu ghimbir
  • chimen
  • 1 linguriță sare
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță lapte

Mod de preparare

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen.

Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți.

Scoatem untul de la rece, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele din vas.

Îl amestecăm cu făina, până obținem un aluat nisipos, folosind vârfurile degetelor.

Dăm cașcavalul pe răzătoare și îl amestecăm cu îngredientele din vas, apoi turnăm, treptat, berea cu ghimbir și frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.

Îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la frigider o oră.

Pornim cuptorul la 200 de grade.

Întindem aluatul pe masa de lucru ușor înfăinată, într-o foaie aproximativ 5-6 mm grosime.

Tapetăm tava, sau tăvile, cu hârtie de copt.

Cu decupatoare speciale pentru biscuiți decupăm aluatul în formele dorite.

Eu l-am decupat în formă de steluțe, inimioare, flori, pătrate și triunghiuri.

Așezăm decupajele în tavă și le ungem la suprafață cu gălbenuș de ou diluat cu lapte.

Mai presărăm puțin chimen pe deasupra și coacem delicioșii Biscuiți aperitiv cu cașcaval afumat și bere cu ghimbir pentru 15 minute, la 200 de grade, sau până sunt bine rumeniți.

Îi lăsăm să se tempereze, apoi îi putem servi. Sunt tare buni și calzi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Covridog

Postat de Dea_Dea

Covridog

Aluatul Apa calda se pune in castron , se pune drojdia si se amesteca pana se dizolva. Se adauga sarea si zaharul. Apoi se adauga faina in ploaie , amestecand sa nu se faca cocoloase,se...

Citeste continuarea

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Postat de panacris

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2018, 18:07
Tocmai buni de rontait
Am crezut ca preparati si bere artizanala
Bineinteles in echipa . Doar sunteti doi bucatrasi in famile
la 17.12.2018, 18:09
buni buni
la 17.12.2018, 18:19
Foarte buni
la 17.12.2018, 18:30
la 17.12.2018, 18:34
Mulțumesc, dragilor!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking