Ingrediente
- Brânză Brie 2 bucăți cca. 400 g,
- Ouă 2 bucăți,
- Muștar Dijon 2 lingurițe,
- Făină albă de grâu 3-4 linguri,
- Pesmet auriu 3-4 linguri,
- Ulei de palmier pentru prăjit,
- Dulceață de merișoare 4 linguri.
Mod de preparare
Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează.
Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact.
Apoi se pune la prăjit în ulei fierbinte sau la copt, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament la foc mediu cca. 10 minute, întorcându-se de pe o parte pe alta. De data asta am preferat varianta prăjit, ne era prea foameee și poftă :)
Brânza pane se servește fierbinte alături de dulceață de merișoare, în caz de urgență sau cu un sos din fructe de pădure, dacă aveți materie primă și timp până dau năvală pofticioșii.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|