Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
5 Iul 2020 | 3201 vizualizari
Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet

Cu ceva ani în urmă, doar eu mă bucuram de acest preparat, mai nou nu îmi ajung două triunghiuri mari de Brie, așa că vânez ofertele că să fac provizii generoase în frigider. Spor și poftă bună! ;) 

Ingrediente

  • Brânză Brie 2 bucăți cca. 400 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Muștar Dijon 2 lingurițe,
  • Făină albă de grâu 3-4 linguri,
  • Pesmet auriu 3-4 linguri,
  • Ulei de palmier pentru prăjit,
  • Dulceață de merișoare 4 linguri.

Mod de preparare

Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează.

Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase,  se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact.

Apoi se pune la prăjit în ulei fierbinte sau la copt, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament la foc mediu cca. 10 minute, întorcându-se de pe o parte pe alta. De data asta am preferat varianta prăjit, ne era prea foameee și poftă :)

Brânza pane se servește fierbinte alături de dulceață de merișoare, în caz de urgență sau cu un sos din fructe de pădure, dacă aveți materie primă și timp până dau năvală pofticioșii.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Racitura (piftie) de porc

Postat de Dya

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga apa. Se pune la fiert, la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate. Se...

Citeste continuarea

Vinete umplute la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Vinete umplute la cuptor

      Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada am taiat vinetele in jumatate, pe lung si le-am scobit mijlocul. Am lasat cam 1 cm de miez...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2020, 17:17
la 05.07.2020, 17:41
Buna!
la 05.07.2020, 17:56
la 05.07.2020, 18:09
la 05.07.2020, 18:38
cu o asalata verde este top

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking