Aperitiv briose cu legume si branza sarata

Postat de momo121 in Aperitive / Garnituri
18 Mar 2021 | 5000 vizualizari
Aperitiv briose cu legume si branza sarata

Cu aceste mini-aperitive in forme de briose am reusit sa imi conving copii sa manance, pentru ca in forme de tarta sau in tava mare nu s-au atins, asa ca raman la tava de briose ;) :))

Ingrediente

  • 400 g dovlecel verde
  • 1 morcov de marime medie
  • 200 g branza sarata
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Legumele le curatam si le dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare peste ele. Branza o maruntim cu o furculita sau o puteti da tot pe razatoare. Ouale le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea, adaugam branza, faina, legumele razuite cu tot cu zeama lasata, iar la final uleiul si potrivim de sare. (Dupa fiecare ingredient adaugat, mixam!)  Compozitia rezultata o turnam in forme de briose, (ies circa 17 briose), eu am facut 12, iar cu restul l-am pus intr-o tava  micuta de 12cm. Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30-40minute sau pana sunt frumos rumenite.  Sunt super bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu legume si branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec aperitiv "Mozaic"

Postat de merisor67

Chec aperitiv "Mozaic"

Reteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie. Pregatim mai intai...

Citeste continuarea

Spirale cu ciuperci

Postat de gabrielacuisine

Spirale cu ciuperci

Scoatem foietajul din frigider sa se dezghete cu vreo ora inainte. Spalam ciupercile si le feliem. eu le-am feliat in robotul de bucatarie, apoi le-am pus l-a calit in cateva linguri de ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2021, 19:27
la 18.03.2021, 20:30
la 18.03.2021, 20:33
Foarte bune...!
la 18.03.2021, 20:40
Yummy! Bune!
la 18.03.2021, 21:36

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking