Aperitiv briose cu oua de prepelita

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
8 Apr 2017 | 2787 vizualizari
Aperitiv briose cu oua de prepelita

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 12 oua prepelita
  • 1 ou de gaina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100 g mozarella
  • pentru uns:
  • 1 galbenus amestecat cu 2 linguri lapte
  • cascaval ras

Mod de preparare

Fierbi tari, ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi, le cojesti.

Intr-un bol, mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta, alternand cu laptele. Vei obtine o compozitie consistenta. Incorporezi si ardeiul gras si mozarella taiate cubulete. Pui o lingura din compozitie in formele de briose, adaugi un ou de prepelita si completezi cu o lingura de compozitie.

Introduci briosele in cuptorul preincalzit si, cand sunt aproape gata, dupa vreo 25 minute, le scoti si le ungi pe deasupra cu un galbenus de ou amestecat cu 2 linguri lapte, pui putin cascaval ras si mai lasi la cuptor, circa 5 minute.

 Faci testul cu scobitoarea. Cand sunt gata, le scoti si le lasi la racit pe un gratar metalic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

Postat de panacris

Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legume

Pentru cuș-cuș: Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și...

Citeste continuarea

Aperitiv cosulete mic dejun, satios

Postat de panacris

Aperitiv cosulete mic dejun, satios

Feliile de pâine toast se aplatizează cu sucitorul/făcălețul/sticla, apoi se așază în formele de brioșe unse cu unt. Se ung cu puțin sos de roșii, apoi se adaugă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2017, 23:07
la 08.04.2017, 23:14
la 09.04.2017, 00:21
Trebuie sa fie foarte bune!
la 09.04.2017, 09:53
la 09.04.2017, 15:01

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking