Aperitiv budinca rest, restul e istorie

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
9 Mar 2019 | 21586 vizualizari
Aperitiv budinca rest, restul e istorie

Suntem in deplasare, la mama. Stand asa cu mama la o sueta, dupa ce am hranit gainile, cei 4 fazani, iepurele de companie , gainusa japoneza, pe Pitic si Linda si am intors ouale in clocitoare....hai ca m-am laudat singura ce vrednica sunt......asa ca hai sa trec la ce-i important, adica ce am pregatit de mancare ( in afara de ardei umpluti, sarmalute-n foi de vita) la cererea expresa a mamei. Mi-a zis ca ar manca asa o chestie cu cartofi fierti, cu niste urda, ca are-n frigider,branza de capra, de vaca tot prin frigiderul ei si altele.......acum trebuie sa spun ca a zis ca la mine dureaza prea mult sa fac ceva de mancare, adica stai sa fac poza, la aia,la aia si ailalta....si ca pofta ei s`o dus pe apa sambetei......asta e din cauza de ''boala patimasa Bucataras '' odata ce te-a lovit greu mai scapi sau nu mai scapi deloc......

Ingrediente

  • Ingredientele sunt oarecum ochiometrice -fiecaruia ii ramane prin frigider un pic din aia, ailalta si tot asa
  • 10 cartofi potriviti ca marime
  • cca 240 g urda dulce
  • cca 60 g branza de capra
  • cca 50 g telemea de vaca proaspata
  • 2 linguri smantana cu 35% grasime
  • 6 oua
  • cateva fire de ceapa verde
  • cateva fire de marar verde
  • unt cca 50-60 g
  • sare
  • feli de cascaval - 2 ca atat mai era in frigider
  • cca 50 g parmezan

Mod de preparare

Punem la fiert cartofii in coaja, punem sare in apa care fierb cartofii. Cat timp fierb taiem ceapa si mararul, intr-un castron amestecam urda cu branza de capra si cea de vaca. Peste amestecul de branzeturi punem 4 oua ( foarte proaspete, luate direct din cuibar, din alea cu coaja verde, cica sunt mai sanatoase, nu stiu cine zice...) si smantana, amestecam bine, adaugam si ceapa verde si mararul, adaugam sare daca mai este nevoie.Scoatem cartofii de la fiert, ii curatam de coaja si ii taiem rondele.Luam o tava cu dimensiunile de 26/6 cm o ungem cu unt foarte bine, apoi asezam un strat de cartofi, presaram un pic de sare peste cartofi si apoi adaugam amestecul pregatit, deasupra venim cu al doilea strat de cartofi, asezam fasiute de cascaval, radem parmezanul, batem bine cele 2 oua ramase si le turnam deasupra, la final punem din loc in loc bucatele de unt.Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, asezam tava in tava de la cuptor, turnam in tava de la cuptor apa, lasam la cuptor cca 35 min, pana se formeaza o crusta rumena deasupra. Se poate servi calda cu smantana sau rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv budinca rest, restul e istorie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinte la tigaie

Postat de mirela0911

Aperitiv placinte la tigaie

In vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu pui

Postat de gurita_ta2005

Chec aperitiv cu pui

Pieptul de pui se clateste bine cu apa rece si se taie bucati potrivite si se pun in robotul de bucatarie. Intr-un castron batem ouale,adaugam si pieptul de pui pasat,condimentele si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2019, 15:47
Bună idee! Merg să fac şi eu invetarul în frigider!
la 09.03.2019, 17:22
Eu iti dau aici un like si pentru Sa ne amuzam sau nu , unde trebuie nu reusesc.
la 09.03.2019, 17:29
buna buna
la 09.03.2019, 18:54
❤️❤️❤️❤️👏👏👏👏
la 09.03.2019, 19:05
Ce-mi place poza cu mainile mamei care toaca mararul

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking