Ingrediente
- 400 g cartofi
- 1 lingura ulei
- putina sare
- apa cat sa acopere cartofii
- 350 g branza de vaca
- 1 ou
- putin cimbru uscat
- putin piper negru macinat
- 100 g pesmet
- extra pesmet pentru a tavali buletele prin el
- extra ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se curata cartofii, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, putina sare si o lingura de ulei. Daca branza este foarte sarata, atunci nu se mai pune sare peste cartofi. Pe parcursul fierberii se mai adauga apa daca este necesar. Dupa ce fierb, cartofii se paseaza si se lasa sa se raceasca.
Dupa aceea, intr-un castron se pune branza de vaca data pe razatoarea cea mica, piureul de cartofi, oul, putin cimbru uscat, putin piper negru macinat si pesmetul. Se amesteca totul si se potriveste de sare. Se formeaza buletele, se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei pe ambele parti. Se scot pe un servetel absorbant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete de branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|