Aperitiv canapele cu zbarciogi

Postat de Ksenya in Aperitive / Garnituri
25 Mai 2021 | 2635 vizualizari
Aperitiv canapele cu zbarciogi

Zbarciogii sau altii ii mai numesc ciuciuleti iar  francezii  le spun morilles este o ciuperca foarte rara si de cea mai inalta calitate fata de ciuperci. Le gasim primavara devreme in paduri ,cand  incepe sa topeasca zapada. Anul acesta am avut si eu norocul sa am parte de o asa bunatate. N-am vrut sa le amestec cu tot felul de ingrediente ci am vrut sa le savurez simple ,sa le simt gustul,drept dovada a reiesit o gustare simpla dar dupa placul meu. Daca aveti norocul sa dati peste zbarciogi nu evitati aceasta reteta.  

Ingrediente

  • 200 g zbarciogi spalati bine si taiati felii
  • 70 g unt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 4-5 felii paine prajita
  • ulei de masline pentru garnisit

Mod de preparare

Intr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam untul.

Cand untul s-a topit adaugam ciupercile ,micsoram flacara pana la minim ,acoperim si lasam la foc mic 15-20 minute,apoi marim flacara pana la mediu inca 5 minute pana se evapora tot lichidul si se rumenesc un pic. Se potrivesc de sare dupa gust.

 Se scot si se asaza pe bucati de paine prajita si se garniseste cu ulei de masline si usturoi verde tocat ,la sfarsit se rasneste proaspat  un pic de piper.

Gustarea este gata!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv canapele cu zbarciogi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

Postat de RODIMUR

Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle...

Citeste continuarea

Placinta-melc cu sunca si mozarella

Postat de Corina33

Placinta-melc cu sunca si mozarella

Se scoate din frigider aluatul si se intinde pe masa. Se taie in doua pe lungime. Tot in doua, se taie si feliile de sunca. Bulgarii de mozarella, dupa ce se storc bine, se taie felii subtiri....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2021, 14:39
la 25.05.2021, 14:44
la 25.05.2021, 14:53
Vreau si eu vreo doua canapele si un fotoliu, daca aveti
la 25.05.2021, 15:01
Constelatialeu ,aduc si o masuta bogata
la 25.05.2021, 15:40

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking